Tuesday, May 1, 2007

"Τρίχα στη σούπα" του Δημήτρη Γκενεράλη

Από την ελληνική συνοικία μιας μεγάλης αφρικανικής πόλης φτάνει στην Ελλάδα, όπου ζει μέχρι σήμερα και δουλεύει ανάμεσά μας. Είναι ο μουσουλμάνος Χαλίντ, ο ήρωας του πρώτου θεατρικού έργου του συγγραφέα Δημήτρη Γκενεράλη, «Τρίχα στη σούπα», που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ., στο θέατρο του Νέου Κόσμου (κεντρική σκηνή). Η σκηνοθεσία είναι του Αρη Τρουπάκη, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Γιώτα Μηλίτση, Σπύρος Τσεκούρας.
Ο Σπύρος Τσεκούρας και η Γιώτα Μηλίτση σε μια σκηνή του έργου «Τρίχα στη σούπα»
Το έργο, που προέκυψε από τους αυτοσχεδιασμούς και τις συζητήσεις μεταξύ του συγγραφέα, του σκηνοθέτη και των ηθοποιών, μας μεταφέρει μισό αιώνα πριν, στη γενέτειρα του Χαλίντ. Τότε που μεγάλωνε ειρηνικά ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και ερωτευόταν τη χριστιανοπούλα Αννα. Το 1950, όμως, ξένοι εισβολείς κατέλαβαν τη χώρα και η ζωή του μικρού Χαλίντ έγινε δύσκολη. Η σχέση του με την Αννα απαγορευμένη και η επιβίωσή του αβέβαιη. Ο Χαλίντ, κυνηγημένος, βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα που τον φέρνει μέχρι την Ελλάδα...

Η θεατρική ομάδα «Περίπολος», που υπογράφει και την παραγωγή, δημιουργήθηκε από τον Αρη Τρουπάκη το φθινόπωρο του 2006. Τα σκηνικά-κοστούμια υπογράφει ο Θοδωρής Χρυσικός.

No comments: