Sunday, April 15, 2007

Γέμισε ο Απρίλης παραστάσεις...

Ξεκίνησε στις 11 Απριλίου το Χαβιάρι με κέικ του Αμερικανού Λέοναρντ Μέλφι, στο θέατρο «Καρέζη», σε σκηνοθεσία Ελένης Σκόττη και με πρωταγωνιστές την Τζένη Κόλλια και τον Κώστα Καζανά. Η μετάφραση είναι του Άντονι Μπερκ, τα σκηνικά-κοστούμια του Κώστα Παππά, η μουσική του Νίκου Τουλιάτου. Δύο μοναχικά πλάσματα, ένας άγνωστος ποιητής και μια ανασφαλής κοπέλα, που εργάζονται σ' ένα καφέ του Μανχάταν, προσπαθούν να βρουν μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους…

Πολύχυμη και υπερδραστήρια η Έλντα Πανοπούλου με την επιθεώρηση Η αυλή των... φευγάτων στο θέατρο «Βεάκη» (από 11 Απριλίου). Σε τριπλό ρόλο, κειμενογράφου, σκηνοθέτριας και πρωταγωνίστριας, η Ελντα Πανοπούλου. Συμπρωταγωνιστούν οι Τόνυ Άντονι, Μαρία Κανελλοπούλου, Μαρία Φιλίππου. Οι χορογραφίες είναι της Κατερίνας Ανδριοπούλου, η μουσική του Τόλη Κετσελίδη, τα σκηνικά του Κάρολου Ρωμούση, τα κοστούμια της Βίκυς Τρίμη. Μας μεταφέρει στις αυλές της γειτονιάς του ’60 με ήρωες μία χαρτορίχτρα, έναν χρεωμένο τζογαδόρο, δυο κορίτσια που ονειρεύονται τη διασημότητα, μία πολύτεκνη μητέρα 12 παιδιών κ.ά. Το γνωστό ανακάτωμα πολυχρησιμοποιημένων σεναριακών μοτίβων από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Στην καινούργια σκηνή που δημιουργεί το Αμφι-Θέατρο και ονομάζεται "Είσοδος Κινδύνου" παρουσιάζεται (από 13 Απριλίου) η νουβέλα του Τεοφίλ Γκοτιέ Η ερωτευμένη νεκρή, γραμμένη το 1836, σε σκηνοθεσία - δραματοποίηση Κατερίνας Ευαγγελάτου. Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου, το σκηνικό και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, η επιμέλεια κίνησης της Χρυσηίδος Λιατζιβίρη και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Διανομή: Στεφανία Γουλιώτη, Τάσος Δαρδαγάνης, Χρήστος Μαλάκης και Νικόλας Παπαγιάννης.
Την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου Δεσποινίς ετών 39 παρουσιάζει, από τις 13 Απριλίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στο Αμιράλ. Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Πάνου Σκουρολιάκου, σκηνικά Αντώνη Χαλκιά, κοστούμια Μυρτώς Καρέκου. Διανομή: Πάνος Σκουρολιάκος, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νίκος Χύτας, Θεοδώρα Σιάρκου, Σαράντος Γεωγλερής, Κωστής Κούκιος, Εύα Βάρσου, Θανάσης Μιχαηλίδης.
Το έργο του Γιάννη Ρούσου Περάσματα παίζεται (από 14 Απριλίου), στο Ανοιχτό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Michael Seibel. Σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινή Καρδαρά, μουσική Αντώνης Μιχαηλίδης, χορολογία Κικής Σελιώνη, φωτισμοί Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Διανομή: Δημήτρης Καραμπέτσης, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γιώργος Παπαπαύλου, Χάρης Φλέουρας, Αγγελική Καρυστινού.
Το έργο Χαμογελαστά παπούτσια παίζεται (από 14 Απριλίου), στο φουαγιέ του θεάτρου Βικτώρια. Το έργο υπογράφει και σκηνοθετεί ο Πέτρος Αποστολόπουλος. Το έργο παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο. Εστιάζει στη σχέση δύο ανθρώπων στον χρόνο, οι οποίοι συναντήθηκαν τυχαία έξι φορές από τα νιάτα τους ώς τα γεράματά τους. Παίζουν ο Πέτρος Αποστολόπουλος και ο Κωνσταντίνος Νέλλας. Η μουσική είναι του Παναγιώτη Γεωργοκώστα και η σκηνογραφία του Γιώργου Λυντζέρη.
Η εταιρεία Θεάτρου «Μέτοικοι» παρουσιάζει, στο θέατρο Άλεκτον (από 16 έως 30 Απριλίου), το έργο της Jan Devlin Μίλα μου για φόνο. Μετάφραση Αννα Ιορδανίδου, σκηνοθεσία Ασπα Κυρίμη, σκηνικό - κοστούμια Ιουλία Σταυρίδου, μουσική επιμέλεια Αθηνά Καψετάκη, επιμέλεια κίνησης Στέφανι Τσάκωνα. Διανομή: Ντόρα Σιμοπούλου, Κώστας Φλωκατούλας, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Χρήστος Αδαμόπουλος, Δήμητρα Κωστοπούλου.

No comments: