Friday, April 20, 2007

Πρόβλημα με τις επιχορηγήσεις!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα παραμένει. Δεν έχουμε κάτι με τα μέλη της επιτροπής επιχορηγήσεων, αλλά είναι ολοφάνερο πως αν μετά από τόσο καιρό δουν ψύχραιμα τα πράγματα θα καταλάβουν ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Αφορμή, μια επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη από ανθρώπους των Τεχνών, των Γραμμάτων και της πολιτικής, με την οποία εκφράζουν «Την απορία και τη λύπη τους για το χαμηλό ποσό επιχορήγησης που εγκρίθηκε από τη γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού προς το "Μεταξουργείο" της Άννας Βαγενά». Αρκεί να σημειωθεί ότι με ανώτατο ποσό τα 295.000 ευρώ, το «Μεταξουργείο» πήρε 30.000 ευρώ, χωρίς, όπως σημειώνεται, «να ληφθούν υπόψη τα κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έχει θεσπίσει».
«Γνωρίζοντας την Αννα Βαγενά και τον αγώνα που κάνει πολλά χρόνια, από την ίδρυση του "Θεσσαλικού Θεάτρου" ώς σήμερα, να σταθεί με αξιοπρέπεια και συνέπεια καλλιτεχνική και προσωπική στα θεατρικά μας πράγματα, θεωρούμε άδικη αυτή τη μεταχείρισή της και παρακαλούμε τον υπουργό να επανορθώσει».

Την επιστολή υπογράφουν οι: Δήμος Αβδελιώδης, Βασίλης Βασιλικός, Παντελής Βούλγαρης, Νίκος Θέμελης, Μίκης Θεοδωράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αντώνης Καρκαγιάννης, Βασίλης Κατσικονούρης, Γιάννης Κοντός, Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Κώστας Μουρσελάς, Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη, Γιάννης Οικονομίδης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Κώστας Στεφανής, Κώστας Τσόκλης, Ευγενία Φακίνου, Δημήτρης Φατούρος και Γρηγόρης Ψαριανός.

No comments: