Sunday, April 15, 2007

Τρεις γυναίκες για έναν άνδρα!

Το «Ζήλια σε τρία φαξ» της Εστέρ Βιλάρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο «Τόπος Αλλού» από τις 2 Μαΐου, σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Αράπογλου. «Είναι ένα έργο σύγχρονο, με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό», σημειώνει η Μπέτυ Λιβανού. «Αντιμετωπίζει τη ζήλια σαν μια αρρώστια από την οποία δεν μπορείς να γλιτώσεις. Για τη συγγραφέα είναι ένα συναίσθημα πιο δυνατό και από τον έρωτα. Εξαιτίας του αλλάζουν οι χαρακτήρες των ηρώων του έργου».
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τρεις γυναίκες οι οποίες για τα «μάτια» του ίδιου άντρα ανταλλάσσουν φαξ χωρίς να συναντηθούν ποτέ. Τρεις γυναίκες που κατοικούν στην ίδια πολυκατοικία και τον διεκδικούν. Τρεις ηλικίες (η μία, 50 ετών, η σύζυγος, η άλλη στα 40 της δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θέλει να κάνει οικογένεια ή καριέρα και η τρίτη, 22 χρόνων, φοιτήτρια γεμάτη όρεξη για δράση) συγκρούονται με μοναδικό όπλο τα φαξ που εκτοξεύει η μία στην άλλη, με δολοφονικές αποκαλύψεις, δηλητηριώδεις συμβουλές ή ακόμα και ωμές βρισιές.
Η Εστέρ Βιλάρ, κόρη Γερμανών μεταναστών, γεννήθηκε στην Αργεντινή. Έγραψε τρία μυθιστορήματα και πολυάριθμα δοκίμια για τη θρησκεία, την οικονομία, την ελευθερία, την ανθρώπινη βλακεία και τις σχέσεις των δύο φύλων, μεταξύ άλλων. Τα θεατρικά της έργα παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το σκηνικό φιλοτέχνησε η Αναστασία Αρσένη, τα κοστούμια είναι της Μαρίας Κοντοδήμα και οι φωτισμοί του Σταμάτη Γιαννούλη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μπέττυ Λιβανού, Κατερίνα Λέχου και Μαργαρίτα Πανουσοπούλου. (Δες και Έθνος, 10/4/2007)

1 comment:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Δοκίμια για την ανθρώπινη βλακεία...και μόνο αυτά να έγραφε θα είχε πιάσει το νόημα του πλήθους!

Χαιρετώ,Νίκο.