Tuesday, March 28, 2017

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στο κατάμεστο θέατρο της ΕΜΣ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου η ανοιχτή συζήτηση του Γιώργου Μιχαλακόπουλου με το κοινό, που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, σπουδαστές δραματικών σχολών, φοιτητές του τμήματος Θεάτρου αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για την τέχνη της υποκριτικής  κατέκλυσαν την ΕΜΣ για να παρακολουθήσουν,  συμμετέχοντας με ερωτήσεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε.
Ο Γιάννης Αναστασάκης,  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, ευχαρίστησε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο που τίμησε για πρώτη φορά το ΚΘΒΕ με την παρουσία του και του πρόσφερε τη συλλεκτική αφίσα της πρώτης παράστασης του ΚΘΒΕ «Οιδίπους Τύραννος» που δόθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το 1961.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο- αφιέρωμα του Νίκου Καβουκίδη στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο το οποίο περιελάμβανε χαρακτηριστικές στιγμές από την 60χρονη προσφορά του σπουδαίου ηθοποιού στο χώρο της τέχνης.
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος διάβασε το «Γράμμα σε έναν νέο ηθοποιό», ένα κείμενο που έγραψε το 2016 μεταφέροντας την  πείρα αλλά και την  αγωνία του στους συναδέλφους του που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, τονίζοντας: «Η σπουδαία στιγμή του ηθοποιού δεν καταγράφεται, μοιάζει με μια πανέμορφη πεταλούδα, που καίγεται την ώρα που κάνει το πρώτο θριαμβευτικό της πέταγμα». Ενώ, αναφερόμενος στην τέχνη της υποκριτικής, εξήγησε: «Η δουλειά του ηθοποιού στη λειτουργία της ίσως είναι η πιο μοναχική και παράλληλα ομαδική τέχνη».

No comments: