Monday, March 27, 2017

Έκτακτη παράσταση το Σάββατο 1 Απριλίου στις 18.00 | «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ

Λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού θα δοθεί μια έκτακτη παράσταση για την παραγωγή «Δε σε ξέχασα ποτέ» το Σάββατο 1η Απριλίου ( 18.00), καθώς τα εισιτήρια εξαντλούνται για τα τρεις προγραμματισμένες παραστάσεις από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου.

 «Δε σε ξέχασα ποτέ»του Λέοντα Α.Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ για 4 παραστάσεις (από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017)  στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά».
Στη συνέχεια, το «Δε σε ξέχασα ποτέ» σχεδιάζεται να παρουσιαστεί σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο εγγονός. Η γιαγιά. Και οι δύο Σεφαραδίμ. Ανακαλούν εικόνες και εμπειρίες. Ο ένας για να ορίσει ίσως τη σχέση του Σεφαραδίτικου πολιτισμού με την ενεστώσα ζωή του, η άλλη γιατί από μικρή πάντα τραγουδούσε, πάντα αφηγούνταν. Μια παράσταση όπου το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν, ένα ταξίδι με όχημα την -όχι και τόσο πρόθυμη πολλές φορές- μνήμη.
Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα  και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο, που θυμίζοντας πώς οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

No comments: