Monday, July 20, 2015

Το δύσκολο καλοκαίρι της Μικρής Επιδαύρου

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.07.2015, ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ
Αν δοκιμάζεται ιδιαίτερα το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και τα τελευταία καλοκαίρια αλλά και το φετινό, οι εκδηλώσεις της Μικρής Επιδαύρου, αυτού του μαγικού μικρού αρχαίου θεάτρου στην Παλαιά Επίδαυρο, περνούν επίσης δύσκολες μέρες.

Οι φετινές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου με τη συναυλία της Νένας Βενετσάνου, που είπε τραγούδια «της Φαντασίας, της Ιστορίας, της Διασποράς». Για πρώτη φορά το φεστιβάλ ενέταξε και μια παράσταση την Κυριακή 12 Ιουλίου με τον διάσημο Ρωσοϊσλανδό μουσικό Βλαντιμίρ Ασκενάζι και τον γιο του Βόβκα.
Το Παρασκευοσάββατο που πέρασε (17 και 18 Ιουλίου) η Παλαιά Επίδαυρος και το Μικρό Θέατρο φιλοξένησαν τη Δήμητρα Γαλάνη σε μια συναυλία με τίτλο «Chronos», όπου τραγούδησε, συνοδευόμενη από ένα κουαρτέτο ταλαντούχων μουσικών, από την «Ξανθούλα» του Μάντζαρου μέχρι Τσιτσάνη και Χατζιδάκι.
Την εβδομάδα που έρχεται είναι η σειρά του Θάνου Μικρούτσικου (24 και 25 Ιουλίου) με τους συνεργάτες του, που θέλει να ξαναμαζέψει, όπως λέει, «τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν».
Η τελευταία φετινή παράσταση στη Μικρή Επίδαυρο είναι θέατρο κι όχι μουσική. Είναι ο «Αίας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου (φωτογραφία), που θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Είναι ο δεύτερος «Αίας» που φιλοξενεί φέτος το Φεστιβάλ Επιδαύρου (προηγήθηκε το ίδιο έργο σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου μόλις το περασμένο Παρασκευοσάββατο).

Η Μικρή Επίδαυρος παλεύει όλα αυτά τα χρόνια να βρει τη φυσιογνωμία της. Η μουσική φαίνεται να της ταιριάζει περισσότερο, αλλά έχουμε δει εκεί και μερικά θεατρικά μπιζουδάκια.

No comments: