Tuesday, October 16, 2012

Στέφανος Ληναίος - Ελλη Φωτίου: «Προσπαθούμε να ξεπερνάμε κάθε δύσκολη εποχή»


  • Το κλασικό έργο του Ερρίκου Ιψεν «Ενας εχθρός του λαού» παρουσιάζει ο θίασος του Στέφανου Ληναίου και της Ελλης Φωτίου, στο θέατρο «Αλφα», από την Παρασκευή.
Το «Ενας εχθρός του λαού» του Ιψεν ανεβάζουν ο Στ. Ληναίου και η Ελλη Φωτίου
Το «Ενας εχθρός του λαού» του Ιψεν ανεβάζουν ο Στ. Ληναίου και η Ελλη Φωτίου
Η ιστορία ενός σπουδαίου γιατρού και της οικογένειάς του... Η ανακάλυψη μιας υγειονομικής απάτης που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών του... Η προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνική διαφθορά και το παρασκήνιο των μεγάλων συμφερόντων που την παρεμποδίζουν... Ολα αυτά παρουσιάζονται στη σκηνή σε μια ανανεωμένη, σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του Στέφανου Ληναίου. Ο κύριος στόχος της διασκευής και της ερμηνείας του έργου είναι να μεταφερθούν τα μηνύματα του συγγραφέα και να αναδειχθεί ο κυρίαρχος λόγος που χρησιμοποιεί, χωρίς να αλλοιωθεί το ύφος και το ήθος του έργου. «Προσπαθούμε, 42 χρόνια πλέον στο θέατρο "Αλφα", να ξεπερνάμε κάθε δύσκολη εποχή του τόπου μας, όπως και τώρα, με έργα προβληματισμού και αισιοδοξίας» σημειώνουν ο Στέφανος Ληναίος και η Ελλη Φωτίου.
Τη σκηνοθεσία, ελεύθερη απόδοση, διασκευή υπογράφει ο Στέφανος Ληναίος, τα σκηνικά και τα  κοστούμια η Ερριέτη Τσεκούρα και τη μουσική επιμέλεια ο Σωτήρης Ζερβάκος. Πρωταγωνιστούν: Στέφανος Ληναίος, Ελλη Φωτίου, Στάθης Σαμαρτζής, Χρήστος Κελαντώνης, Γιώργος Χαλεπλής, Δημήτρης Καραμπέτσης, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη.
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Τις υπόλοιπες μέρες στο θέατρο «Αλφα» θα παρουσιάζονται νεανικές θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες-συζητήσεις πάνω στα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας.

No comments: