Monday, April 30, 2012

«Κλείνουν το μάτι» στους νέους θεατές

ΘΕΑΤΡΟ «ΣΦΕΝΔΟΝΗ»
H Ράνια Οικονομίδου, η Αννα Κοκκίνου και o Δημήτρης Καταλειφός αποτέλεσαν τη θεατρική έκπληξη της χρονιάς, αφού οι τρεις τους μετά πολλά χρόνια βρέθηκαν μαζί στη σκηνή του θεάτρου «Σφενδόνη» για να παρουσιάσουν ένα έργο ερμηνειών, το «Ρίτερ, Ντένε, Φος» (1984) του Τόμας Μπέρνχαρντ.
«Κλείνουν το μάτι» στους νέους θεατές
H Ράνια Οικονομίδου, η Αννα Κοκκίνου και o Δημήτρης Καταλειφός αποτέλεσαν τη θεατρική έκπληξη της χρονιάς, αφού οι τρεις τους μετά πολλά χρόνια βρέθηκαν μαζί στη σκηνή του θεάτρου «Σφενδόνη» για να παρουσιάσουν ένα έργο ερμηνειών, το «Ρίτερ, Ντένε, Φος» (1984) του Τόμας Μπέρνχαρντ. Σε δύσκολους καιρούς και γνωρίζοντας επιτυχία, το θέατρο «Σφενδόνη», σε μια κίνηση γενναιοδωρίας προς τους νέους, καθιερώνει κάθε Παρασκευή είσοδο 2 ατόμων ηλικίας έως 25 ετών με μόνο ένα εισιτήριο των 20 ευρώ.



Ο συγγραφέας με δυνατή γραφή, κοφτερή ματιά και εξίσου κοφτερή γλώσσα κριτικάρει με σφοδρότητα και πρωτοφανή διαύγεια πνευματική τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα που δρουν καταλυτικά στην ψυχή και στο πνεύμα του ανθρώπου. Θέμα του η οικογένεια σαν μια μικρογραφία της κοινωνίας, της χώρας. Μια κόλαση εκμηδένισης και ακύρωσης των παιδιών της.
Πώς τα θύματα γίνονται με τη σειρά τους θύτες σε μια πορεία που δεν έχει τέλος. Πώς η παντοδυναμία του χρήματος παραμορφώνει όλα τα φυσικά χαρίσματά τους και τα μετατρέπει σε τραυματισμένα τέρατα. Ο ανελέητος πόλεμος - το φοβερό αλληλοφάγωμα για την επικράτηση του εγώ.

No comments: