Tuesday, February 12, 2008

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


ΓIA επανίδρυση του υπουργείου Πολιτισμού με πιο λειτουργικές δομές στους εποπτευόμενους φορείς και με άξονες τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης χθες, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους από τον θεατρικό χώρο, αφού έκανε αναφορά στη σιωπηρή διαμαρτυρία ανθρώπων του πολιτισμού την περασμένη εβδομάδα.
12/2


ΤΟ ΠΡΩΤΟ θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, «Σωτηρία με λένε», βασισμένο στο βιβλίο της για τη Σωτηρία Μπέλλου, κάνει πρεμιέρα αύριο (12 Φεβρουαρίου) στο θέατρο Στοά. Το ρόλο της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας ερμηνεύει η Λήδα Πρωτοψάλτη, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.
11/2


H ΣΚΗΝΗ του θεάτρου Κάππα έχει μεταβληθεί στο φανταστικό νησί του Σαίξπηρ για τις ανάγκες της «Τρικυμίας», της ρομαντικής κωμωδίας του μεγάλου Αγγλου ποιητή που παίζεται από το Εθνικό Θέατρο. «Η Τρικυμία» είναι ίσως το τελευταίο έργο που έγραψε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η πρώτη παράσταση δόθηκε το Νοέμβριο του 1611 και το έργο είδε το φως της δημοσιότητας το 1623.
11/2


Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ταινία για την Εντίθ Πιαφ «Το σπουργίτι», που είναι υποψήφια για Οσκαρ, έχει μαγέψει όχι μόνο τον κοσμο του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου. Αφού παίχτηκε πέρυσι με επιτυχία στο Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, τώρα μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Arty Cafe (Τσιμισκή 97), με τραγούδια και συναίσθημα...
11/2


ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ιστορία, όπου δύο παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη των μεγάλων, δημιούργησε το παιδικό θεατρικό έργο της Καλλιόπης Παπαδάκη, παίρνοντας την έμπνευση και τον τίτλο από την επιτυχημένη ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Μόνοι στο σπίτι».
9/2


ΤΟ ΕΡΓΟ του ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα, Μητέρα, Μαμά» όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην αρχή της μεταπολίτευσης τάραξε τα νερά του ελληνικού θεατρικού χώρου. Ηταν μια γνήσια ελληνική φωνή, κάτι αυθόρμητο και νέο, που παιζόταν για πολύ μεγάλο διάστημα από τον ηθοποιό και θιασάρχη Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει προωθήσει με όλες του τις δυνάμεις το ελληνικό θεατρικό έργο και έχει βραβευθεί γι αυτό.
8/2


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ αναζητεί νέες γυναίκες ηθοποιούς που να δείχνουν έφηβες 15-16 ετών για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2008-2009. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία στο Γραφείο Σκηνής (Νικηφόρου 8), 6ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 15:00 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2008.
8/2


Μία από τις πιο πρωτοποριακές ακροβατικές ομάδες που υπάρχουν στον κόσμο, αυτή των Γάλλων αδελφών Haffner, θα δώσει παραστάσεις στην Ελλάδα. Oι φημισμένοι εναέριοι καλλιτέχνες Les Farfadais έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα -υπό την αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων- και, αψηφώντας τη βαρύτητα, θα μας προσφέρουν την παράσταση «Mana», στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do, στο Π. Φάληρο.
8/2


«Χωρίς μουσική» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ανεβαίνει από τις 12 Φεβρουαρίου στη Θύρα Τέχνης σε κείμενο των Ιωάννας Αγγελίδη, Ασπασίας-Μαρίας Αλεξίου, Κώστα Γάκη, Γεωργίας Γεωργόνη, Μαρίας-Δάφνης Καμμένου και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.
8/2

Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώτης παρουσιάζει από σήμερα για τέσσερις παραστάσεις, στις 7, 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου, τη θεατρική παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος», βασισμένη στην παράδοση του Καραγκιόζη, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς.
7/2

No comments: