Friday, February 29, 2008

Βασίλη Κατσικονούρη «Οι αγνοούμενοι», Ανδρέα Θωμόπουλου «Τα παιδιά του Κάιν», Κωστούλας Μητροπούλου «Καμπαρέ ο κόσμος»

«Οι αγνοούμενοι», στις «Ροές»
Το καινούργιο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, «Οι αγνοούμενοι», παρουσιάζει στο θέατρο «Ροές», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, ο θίασος «Σαλτιμπάγκοι». Ο Πέτρος και η Μίνα μοιράζονται μια «αρμονική» και «ενδιαφέρουσα» ζωή. Εκείνος πολλά υποσχόμενος δημοσιογράφος. Εκείνη κάνει διάφορα μεταπτυχιακά, σχεδιάζοντας μια ακαδημαϊκή καριέρα. Ξάφνου εισβάλλει ένα πρόσωπο-φάντασμα του παρελθόντος. Είναι η αδελφή της κοπέλας που έρχεται στην Αθήνα για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους Αγνοούμενους της Κύπρου. Η παρουσία της θα σταθεί καταλυτική, ενώ μετά την «αποχώρησή» της θα αλλάξουν όλα. Πόση λήθη χρειάζεται κανείς για να επιβιώσει, αλλά και πόση μνήμη για να ζήσει; Μήπως φορτώνουμε τη ζωή μας με «στολίδια» που την αλλοιώνουν; Και μήπως αγνοούμενοι τελικά είμαστε όλοι όσοι κρύβουμε ή κρυβόμαστε; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει το έργο. Σκηνικά - κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Βαγγέλης Ρόκκος, Εύα Κοτανίδη, Ναταλία Καποδίστρια και η μικρή Ευγενία Λάου.
  • Από τη Δευτέρα, «Τα παιδιά του Κάιν» του Ανδρέα Θωμόπουλου παρουσιάζονται στο θέατρο «Βαφείο», σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη, μουσική Γιάννη Ζουγανέλη, σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Καμπανέλλη. Παίζουν: Βασίλης Γιακουμάρος, Φάνης Κατέχος. Συμμετέχει ο βιολιστής Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Το βραβευμένο από το ΥΠΠΟ έργο πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1984.
  • Ο θίασος «Αυλαία» παρουσιάζει το έργο της Κωστούλας Μητροπούλου «Καμπαρέ ο κόσμος», στο «Μυστικό» (Ανδρέα Λεντάκη και Σμύρνης τηλ. 210-7629905) κάθε Δευτέρα (9μμ). Η Κωστούλα Μητροπούλου είδε τον κόσμο σαν καμπαρέ και το καμπαρέ σαν την κρυφή ουσία του κόσμου. Παίζουν: Εφη Μεράβογλου, Δώρα Θωμοπούλου. Σκηνοθεσία Χρίστου Τσάγκα, μουσική Φίλιππου Περιστέρη.

No comments: