Monday, January 28, 2008

ΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ!



ΘΕΑΤΡΟ. Έπειτα από πολύ καιρό κυκλοφόρησε νέο τεύχος του θεατρικού περιοδικού «Δρώμενα», που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Σάμιουελ Μπέκετ (1906-1989). Ο εκδότης και διευθυντής του περιοδικού, Νίκος Λαγκαδινός, που είχε την επιμέλεια του αφιερώματος (115 σελίδες μεγάλου σχήματος) στηρίχθηκε στις συνεργασίες Ελλήνων και ξένων μελετητών του θεάτρου, ενώ ο ίδιος επιμελήθηκε την εργογραφία του ανθρώπου «που άλλαξε το παγκόσμιο θέατρο».

Αυτό είναι το δημοσίευμα του Κώστα Ρεσβάνη στην εφημερίδα Τα Νέα [28 Ιανουαρίου 2008]. Καταρχήν, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον Κώστα για την αναφορά, αλλά δε νομίζω ότι τα "Δρώμενα" άξιζαν τέτοιου είδους αναφορά. Έστειλα και τα δυο τεύχη. Και δυο τεράστια δελτία τύπου. Είναι αυτονόητο ότι έστειλα τα δελτία απλώς για να διευκολύνω. Εκείνο που περίμενα είναι και δυο λόγια de profundis. Φαίνεται είναι πολύ ακριβά αυτά τα "δυο λόγια" στην εποχή μας. Ας ήταν εντελώς ειδησεογραφικά - δηλαδή, κάποια από τα περιεχόμενα, ίσως τα ονόματα των αρθρογράφων... Επίσης, το τεύχος 01, όπου υπάρχει το αφιέρωμα στην Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" του Νικηφόρου Παπανδρέου, στην Οπερέτα... Τι να πω;
Τα "Δρώμενα" διακρίνονται για την αυτογνωσία τους και ο υπογράφων έχει αρκετή δόση ταπεινότητας. Όμως, δεν παραπονιέμαι - οργίζομαι! Και οργίζομαι, διότι έχω στείλει σε όλες τις εφημερίδες και τα δυο τεύχη του περιοδικού κι ακόμη περιμένω... Αν κανείς από τους φίλους μου έχει δει κάπου κανένα δημοσίευμα, ας μου το στείλει. Διότι δεν έχω καμιά όρεξη να τηλεφωνώ στους "συναδέλφους" των εφημερίδων για να τους παρακαλέσω. ΕΛΕΟΣ!

No comments: