Sunday, June 10, 2007

Το Θέατρο Τέχνης στα νιάτα...

Αν κρίνω από τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συνεργαστούν στη νέα σεζόν με το Θέατρο Τέχνης, μάλλον ευοίωνο φαίνεται το μέλλον του θεάτρου που γέννησε δεκάδες ηθοποιούς και σκηνοθέτες και έθρεψε γενιές και γενιές θεατών.
Το Υπόγειο θα ξεκινήσει με το έργο του Τόρστεν Μπουτστάινερ «Nordost», σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου (στη φωτογραφία), με τις Μάνια Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Σοφία Σεϊρλή. [Το έργο βασίζεται στην αληθινή ιστορία της κατάληψης θεάτρου στη Μόσχα από Τσετσένους αυτονομιστές τον Οκτώβριο του 2002. Παιζόταν τότε εκεί το δημοφιλές ρωσικό μιούζικαλ "Νορντ Οστ", ο παραγωγός του οποίου Γκεόργκι Βασίλιεφ είχε πει ότι "Είναι δύσκολο να φανταστούμε σήμερα ότι οι ηθοποιοί μας θα μπορέσουν να ξαναπαίξουν σε αυτή τη σκηνή και οι μουσικοί μας στο χώρο της ορχήστρας που είχε μετατραπεί σε αποχωρητήριο", κρίνοντας ότι θα ήταν "ορθό να βρεθεί μια άλλη αίθουσα για το Νορντ-Οστ". Οι Τσετσένοι αντάρτες είχαν υποχρεώσει τους ομήρους να χρησιμοποιούν το χώρο της ορχήστρας ως τουαλέτα, αρνούμενοι την πρόσβασή τους στα αποχωρητήρια του θεάτρου για να αποφύγουν τυχόν αποδράσεις.]
Τα Δευτερότριτα στο Θέατρο Τέχνης θα παρουσιάζεται το «Αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τον Ηλία Λογοθέτη στο ρόλο του Βιζυηνού.

Το Θέατρο στη Φρυνίχου θα ξεκινήσει με το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος όφις» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και Ιωαννίνων). Θα ακολουθήσουν οι «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με τις Γωγώ Μπρέμπου, Ναταλία Δραγούμη, Φαίη Ξυλά. Η παιδική σκηνή θα παρουσιάσει τη «Βασίλισσα του χιονιού» του Αντερσεν, σε σκηνοθεσία-διασκευή Θόδωρου Γράμψα.

No comments: