Sunday, June 10, 2007

Εκ Παντείου ερρύη και... τα κρείττω!

Αχ δολοφόνε μου: the musical! από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι πρώτες παραστάσεις του έργου ξεκινήσαν στις 9 Ιουνίου, και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 14 του μήνα. Ο Εντι, ένας φιλόδοξος ρεπόρτερ, κυνηγά ένα δολοφόνο που μπορεί να είναι ο εαυτός του. Τουλάχιστο αυτό φοβούνται η σαγηνευτική Τζόσυ και η σκοτεινή ιέρεια του βοντού Μάμα Τζεμαγιά. Ο καναλάρχης Λάιους και ο διαπλεκόμενος επιθεωρητής Κράϊονς, έχουν ωστόσο άλλη άποψη για το θέμα, ενώ η Ντάρκ Έιντζελ, που ελέγχει την ντρόγκα, την πορνεία και το χαρτοπαίγνιο κρατά τα χαρτιά της κλειστά.
Και σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε όσα μας πλασάρουν η Συμπίλα και η Πυθία, γοητευτικές και αδίστακτες ανκοργούιμεν δύο αντίπαλων καναλιών. Στην δράση όμως θα παρέμβουν και δημοσιογράφοι της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Δε ντάγκερ (το στιλέτο), Πορτορικάνοι πιστοί της Μάμα Σφίνξι, μπάτσοι, τσάτσοι και φυσικά τα ακαταμάχητα κορίτσια του μπαλέτου που θα ερμηνεύσουν τα σουξέ Ντέστινυ και Με σκοτώνεις που είναι στα χείλη όλης της πόλης. Πρόκειται μήπως για την άγνωστη αμερικάνικη πόλη Ντριμτάουν της δεκαετίας του 60 ή για την Αθήνα του 2003;
Την απάντηση θα βρουν οι θεατές της νέας παραγωγής του Κέντρου Δράματος του Παντείου που συνεχίζοντας μια πορεία δεκαέξι χρόνων και μετά από τις περσινές παραγωγές Καβάφης οδός Λέψιους 10 και Ο Ζωντανός, θα παρουσιάσει στο Στούντιο Λήδρα, Κέκροπος 12, στην Πλάκα το πρώτο του μιούζικαλ, που είναι ένα μοντέρνο σχόλιο στον Οιδίποδα Τύραννο.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του διευθυντή του Κέντρου Δράματος καθηγητή Γιάγκου Ανδρεάδη, η μουσική του Σταμάτη Μουστάκα, τα σκηνικά των Σταύρου Μπονάτσου και τα κοστούμια της Άντζι Καρατζά, η κινησιολογία του Φάνη Καφούσια, ο σχεδιασμός των φωτισμών του Δήμου Αβδελιώδη και υλοποίηση του Δημήτρη Μαργαρίτη.

No comments: