Monday, June 11, 2007

Αποπομπή Λαζαρίδη ζητά το ΔΣ της Λυρικής Σκηνής


Για να δούμε τώρα τι θα έχουν να λένε κάποιοι δημοσιογράφοι χειροκροτητές! Που ανακαλύπουν καθημερινά το... ραδιόφωνο!
Τη διακοπή της συνεργασίας του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Στέφανου Λαζαρίδη (στη φωτογραφία), θα ζητήσει από τον υπουργό Πολιτισμού το Διοικητικό Συμβούλιο της Λυρικής, λόγω «διάστασης απόψεων ως προς την κατανομή των αρμοδιοτήτων» καθώς και την τροποποίηση του νόμου που αφορά στη λειτουργία της ΕΛΣ και καθορίζει τον τρόπο διοίκησης της.
Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Λυρικής, αναφέρει ότι μετά από τη συνεδρία της περασμένης Πέμπτης, με θέμα τον απολογισμό της καλλιτεχνικής περιόδου 2006-2007 και την έγκριση του προϋπολογισμού της νέας σεζόν, το ΔΣ «διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λυρική Σκηνή» και αποφάσισε να ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος «βάσει του ισχύοντος νόμου συγκεντρώνει το σύνολο των διοικητικών, οικονομικών και καλλιτεχνικών αρμοδιοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Είπαμε, καλός σκηνογράφος είναι ο Λαζαρίδης, διεθνούς φήμης ο Λαζαρίδης, ευρωπαίος ο Λαζαρίδης, παραβλέψαμε ότι ο Καραμανλής τον φύτεψε κυριολεκτικά στη Λυρική χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες κ.λπ. Αλλά, δεν θα μας κάτσει και στο σβέρκο ο κ. Λαζαρίδης!
Ελαφρώς πώς, μοιάζει με την περίπτωσή του και ο κ. Λούκος. Κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους εξ Εσπερίας Έλληνες... Καλά, κι εμείς οι ιθαγενείς τι ρόλο παίζουμε;

No comments: