Thursday, May 17, 2007

ΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ!


[Λεζάντα: Πάνω, η αφεντιά μου, και οι Σιμιτζής, Δούκα, Κορώνη. Κάτω, μια εικόνα από την εκδήλωση, στη βεράντα - είναι κι άλλοι στο εσωτερικό της αίθουσας...]
Μια αγαπησιάρικη βραδιά ήταν η χθεσινή, στη Βίλα Κοτοπούλη, όπου έγινε η εκδήλωση παρουσίασης των "Δρώμενων". Πλήθος φίλων και γνωστών, βρέθηκε στο ραντεβού. Ο Μιχάλης Ιερωνυμίδης [μαζί μου στη φωτογραφία] που είναι η ψυχή του Μουσείου Κοτοπούλη είχε φροντίσει και για το χώρο αλλά και για το πρόγραμμα.
Όλοι οι ομιλητές είπαν όμορφα λόγια, περίσσεψαν οι έπαινοι για την αφεντιά μου, ντράπηκα λιγάκι, αλλά σκέφτηκα ότι αφού αυτοί που ακούνε είναι φίλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να γκρινιάξουν.
Ο Αντώνης Σιμιτζής μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητά μου (τον έσπρωχνα να πει λιγότερα), η Αθηνά Κορώνη για το τεύχος και τα περιεχόμενα και η Βαρβάρα Δούκα γενικά για μένα, το περιοδικό και την "μπεκετική" περιπέτειά της μέχρι να βρει το χώρο της εκδήλωσης.
Προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό για τον Μπέκετ και ένα μεγάλο απόσπασμα από την παράσταση "Περιμένοντας τον Γκοντό" που είχε οργανώσει ο Δημήτρης Πιατάς πριν μερικούς μήνες. Μετά το τέλος της εκδήλωσης άρχισε ένας νέος κύκλος με τα πηγαδάκια που εν ριπή οφθαλμού εξαφάνισαν όλα τα εδέσματα και τα ποτά που είχε ετοιμάσει με αγάπη και φροντίδα η Μαρία. Κουβεντούλα, χαρές και ευχές για καλό δρόμο των "Δρώμενων".
Να και μερικά ονόματα: Πάνος Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξίου, Μάκης Αποστολάτος, Ρένα Βλαστάρη, Μπάμπης Γεωργούλας, Θεόδωρος Γραμματάς, Μαρία Δημητριάδη, Κωνσταντίνα Δούκα, Κατερίνα Δρακοπούλου, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Μπάμπης Καβροχωριανός, Ηρώ Κατσιώτη, Άννα Κεράνη, Δημήτρης Κορδάτος, Νίκη Κορόβηλα, Αντώνης Κοτζαμάνης, Αμαλία Κυριαζίδου, Ορέστης Λαγκαδινός, Πέτρος Λαγκαδινός, Ιωάννα Λαγκαδινού, Μαρία Λαγκαδινού, Μαρία Λάτση, Ανδρομάχη Μοντζολή, Ματίνα Μόσχοβη, Δημήτρης Παπαγιάννης, Φαίδων Παπαθεοδώρου, Σούλης Παπανικολάου, Θόδωρος Πατρικαρέας, Γιάννης Πάτσης, Λίνα Ρόζη, Μαρία Σακοράφα, Μανώλης Σειραγάκης, Άννα Σιδηροπούλου, Δέσπω Σοφού, Γιώργος Τζιόκας, Φωτεινή Τσάμη, Κώστας Τσικνάκης, Νίκος Τσούλιας, Γιάννης Φραγκούλης, Χρυσούλα Χαραλαμποπούλου.
Ήσαν κι άλλοι που δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. Τώρα, απλώς σημειώνω όσα κατάφερα να ανακαλέσω στη μνήμη μου...
Στη φωτογραφία, από αριστερά: Κώστας Τσικνάκης, Αμαλία Κυριαζίδου, Μπάμπης Καβροχωριανός

3 comments:

Maria said...

Συγχαρητηρια για τις επιτυχιες σου.Ελπιζω να διαβασεις αυτο το μυνημα και να απαντησεις εαν θελεις....
Μαρια Αθανασιου Λαγκαδινου

Maria said...

Συγχαρητηρια για τις επιτυχιες σου.Ελπιζω να διαβασεις αυτο το μυνημα και να απαντησεις εαν θελεις....
Μαρια Αθανασιου Λαγκαδινου

Νίκος Λαγκαδινός said...

Μαρία μου, μόλις σήμερα είδα το μήνυμά σου και χάρηκα. Αν το δεις, να μου απαντήσεις για να ξαναβρεθούμε. Δεν είναι σωστό που χαθήκαμε. Σε άλλη περίπτωση, θα σου τηλεφωνήσω. Μπορείς να μου στείλεις και e-mail