Friday, March 30, 2007

ΚΘΒΕ: Συνεχίζονται οι απεργίες

[29 Μαρτιου 2007] Οι εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου (26-29 Απριλίου) από το ΚΘΒΕ είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν, εφόσον οι απεργίες στο Θέατρο συνεχίζονται και θα συνεχισθούν εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα των συμβασιούχων, δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Στέλιος Αρβανίτης, σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι 180 εργαζόμενοι πάσης φύσεως (ηλεκτρολόγοι, οδηγοί σκηνής, τεχνικοί, κ.ά.) του ΚΘΒΕ διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε από τον Απρίλιο του 2005, αλλά έκτοτε δεν υλοποιείται.

Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι η τριετής θητεία του διορισμένου από το ΥΠΠΟ Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου έχει λήξει από τις 22 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει προς το παρόν ανανεωθεί, ούτε αντικατασταθεί με νέο.

Η πλειονότητα των απεργών εργάζονται κατά μέσο όρο (με συμβάσεις έργου) περί τα πέντε χρόνια. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους επαναλαμβάνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του θεάτρου, τη ματαίωση παραστάσεων και την απώλεια εσόδων.

No comments: