Friday, March 30, 2007

Το δεύτερο τρίωρο του «Ηλίθιου» στο Εθνικό

Το δεύτερο τρίωρο μέρος του κλασικού έργου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Ο ηλίθιος», με τίτλο «Ο φτωχός ιππότης», έχει πρεμιέρα το Σάββατο [31.3.2007] στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, που φιλοξενείται στο θέατρο «Από Μηχανής».
Η μετάφραση είναι του Αρη Αλεξάνδρου, η δραματουργική του Σάββα Κυριακίδη, η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Στη διανομή οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βασίλης Ανδρέου, Στάθης Γράψας, Πέτρος Γιωρκάτζης, Δημήτρης Ημελλος, Στέλιος Ιακωβίδης, Νίκος Κορδώνης, Μαρία Κίτσου, Δέσποινα Κούρτη, Κανελλίνα Μενούτη, Δημήτρης Μοθωναίος, Δημήτρης Μυλωνάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ελένη Ρουσσινού, Μαρία Σαββίδου, Στράτος Σωπύλης, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Σοφία Τσινάρη.
Ολόκληρη η εξάωρη θεατρική βερσιόν του «Ηλίθιου» θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή 2.30 μ.μ. και 6 μ.μ. Για μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες παραστάσεις θα είναι: Τρίτη το πρώτο μέρος (8.30 μ.μ.), Τετάρτη το δεύτερο (6.30 μ.μ.), Πέμπτη το δεύτερο (8.30 μ.μ.), Παρασκευή το πρώτο (6.30 μ.μ.), Σάββατο εναλλάξ το πρώτο και το δεύτερο (6.30 μ.μ.).

No comments: