Thursday, March 23, 2017

«Το Κιβώτιο» | Λήξη παραστάσεων 7 Απριλίου

Δεύτερη σαιζόν
Λήξη παραστάσεων: 7 Απριλίου 2017
Η θεατρική σαιζόν 2016-17 φτάνει στο τέλος της και μαζί της ολοκληρώνεται η δεύτερη επιτυχημένη χρονιά για το «Κιβώτιο», στο  Studio Μαυρομιχάλη. Το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν υποψήφια για βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Το «Κιβώτιο» θα παίζεται για τρεις ακόμα Παρασκευές, μέχρι τις 7 Απριλίου. Εκτός από την Αθήνα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στην περιοδεία του ανά την Ελλάδα, όπου παρουσιάστηκε σε Θεσσαλονίκη (ΚΘΒΕ και Θέατρο Αυλαία), Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Μυτιλήνη, Κω ,Πάτρα και θα ακολουθήσουν ακόμα Πτολεμαΐδα, Λήμνος και Καλαμάτα.
Η παράσταση έδωσε ένα ξεχωριστό στίγμα στην θεατρική πραγματικότητα της πρωτεύουσας, όχι μόνο λόγω της δύναμης και της επικαιρότητας του έργου, αλλά και λόγω του κύκλου συζητήσεων που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και πλαισιώνει την θεατρική πράξη. Κάθε Παρασκευή, μετά το τέλος της παράστασης, ένας ξεχωριστός καλεσμένος συζητά με το κοινό για ζητήματα που προκύπτουν από το έργο. Το κοινό αγκάλιασε με πρωτοφανή θέρμη τις συζητήσεις, που είναι δωρεάν, ήδη από την πρώτη χρονιά και πολλοί είναι οι θεατές που έρχονται να συμμετάσχουν σε αυτές έχοντας παρακολουθήσει την παράσταση παλαιότερα. Σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους το Studio Μαυρομιχάλη.

Οι καλεσμένοι στον Κύκλο Συζητήσεων για τη θεατρική σαιζόν 2015-16 ήταν:
Πρώτη καλεσμένη για τη σαιζόν 2016-17 ήταν η συγγραφέας Άλκη Ζέη. Ακολούθησαν ο συγγραφέας, ποιητής και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Υπεύθυνος Ελληνικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Κέδρος Θανάσης Μήνας, ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ευτύχης Μπιτσάκης, οι ιστορικοί Βαγγέλης Καραμανωλάκης και Κωστής Καρπόζηλος από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.), ο κριτικός λογοτεχνίας Δημήτρης Ραυτόπουλος, η εφημερίδα Αυγή με τον ποιητή και δημοσιογράφο Κώστα Καναβούρη και τη δημοσιογράφο Πόλυ Κρημνιώτη, ο αρθρογράφος, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός και παραγωγός ντοκιμαντέρ Δημήτρης Παπαχρήστος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σεραφείμ Σεφεριάδης, οι ιστορικοί Αντώνης Λιάκος και Κωστής Κορνέτης, ο συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου, ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο επιμελητής των εκδόσεων Αλεξάνδρεια Κώστας Λιβιεράτος,  ο Πρόεδρος του κόμματος Σχέδιο Β Αλέκος Αλαβάνος, ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης, οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου και Μάνια Παπαδημητρίου, ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας, η Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Λίζυ Τσιριμώκου, ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

No comments: