Friday, May 26, 2017

Εργαστήριο Forced Entertainment | Τίτλος Εργαστηρίου: Line Games | Εργαστήριο περφόρμανς με τη Cathy Naden


Οι Forced Entertainment, με έδρα τους το Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μια ομάδα έξι καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του  θεάτρου και της περφόρμανς και περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Exeter και είναι μαζί από το 1984. Διερευνούν και επανεφευρίσκουν την έννοια του θεάτρου και της περφόρμανς σήμερα, δοκιμάζοντας και συχνά παραβιάζοντας τα παραστατικά όρια και συμβάσεις.

Το  εργαστήριο θα εξετάσει μερικές από τις μεθόδους επινόησης και περφόρμανς που χρησιμοποιούν οι Forced Entertainment στην δουλειά τους:  τον αυτοσχεδιασμό, τη λήψη αποφάσεων, τους κανόνες και τις οδηγίες με τις οποίες εξερευνούν τις δυνατότητες και τις παγίδες της συλλογικής δημιουργικής διαδικασίας.
Η Cathy Naden είναι ιδρυτικό μέλος, ηθοποιός και επινοητής της ομάδας Forced Entertainment. Έχει διδάξει τη μεθοδολογία της ομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό, ενώ έχει ηγηθεί εργαστηρίων και διαλέξεων στη Νορβηγική Ακαδημία Θεάτρου, στο SAIC του Σικάγο και στο Contact Young People’s Theatre στο Μάντσεστερ. Είναι επίσης σκηνοθέτης και συγγραφέας και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις με διεθνείς ομάδες όπως η ομάδα του Jerome Bel, το TG STAN και οι New York City Players.

5 Ιουνίου 2017 : 14:00 – 17:00 (με διάλειμμα 15 λεπτών)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα (να την κατανοούν και να μπορούν να την χρησιμοποιούν σε αυτοσχεδιασμούς) και να έχουν κάποια εμπειρία στη δημιουργική θεατρική διαδικασία και τον αυτοσχεδιασμό.
Οι ενδιαφερόμενοι (επαγγελματίες του χώρου, σπουδαστές, νέοι καλλιτέχνες και μέλη του κοινού)  μπορούν να στείλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@greekfestival.gr μέχρι τις 4 Ιουνίου 2017.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!


No comments: