Friday, May 26, 2017

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)


«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»
 Οι εγγραφές ξεκινούν στις 25 Μαΐου 2017
Από τις 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), μετά την συμμετοχή περισσότερων από 700 «μικρών καλλιτεχνών» στα περσινά εργαστήρια, σας ταξιδεύει  για δεύτερη χρονιά σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.


Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς δημιούργησε, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (ειδικά τμήματα 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών, 10-11 ετών), έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες με συγκεκριμένες δράσεις όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές – εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό – κίνηση, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.  Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν, διασκεδάζοντας.
Τα Εργαστήρια πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 16:00, και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (19 Ιουνίου – 8 Σεπτεμβρίου). Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.
Το κόστος ανέρχεται σε 70 € / εβδομάδα ενώ σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού της ίδιας οικογένειας η τιμή διαμορφώνεται στα 60 € / εβδομάδα. Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € / εβδομάδα για εγγραφή δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων). Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα Ταμεία του Βασιλικού θεάτρου (Πλατεία Λευκού Πύργου), με την συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής και την καταβολή χρημάτων. Ώρες λειτουργίας ταμείων Τρίτη-Κυριακή 9:00–21:00 (έως 2 Ιουλίου) και Δευτέρα-Παρασκευή 9:00–21:00 (3/07 έως 30/08)
Παρακαλώ, οι μαθητές κατά την προσέλευση τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό, νερό και μία αλλαξιά ρούχα.
Φέτος για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται και από ψυχολόγο/ψυχοδραματίστρια που θα οργανώνει βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά Δ’, Ε’ και Στ’ δημοτικού.
Επιπλέον, μια φορά την εβδομάδα οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ανοιχτό μάθημα με το παιδί τους υπό την καθοδήγηση παιδαγωγού, στοχεύοντας να περάσουν μία δημιουργική ώρα μαζί παίζοντας.

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 25 Μαΐου 2017.

Υπεύθυνη προγράμματος 
Κωνσταντίνα Ματζίρη
Πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-14.00                                                              
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 5200029

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΙΚΕΑ
Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, στηρίζοντας δράσεις που αφορούν τα παιδιά, εξόπλισε με παιδικά έπιπλα και παιχνίδια τους χώρους όπου πραγματοποιούνται τα «Χειμερινά Θεατρικά Εργαστήρια» καθώς και το «Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» του ΚΘΒΕ δημιουργώντας ένα περιβάλλον μέσω του οποίου τα παιδιά θα μπορούν να αναπτύξουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Στην ΙΚΕΑ και στον Όμιλο FOURLIS πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο γι’ αυτό και δε θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή.

ΘΕΣγάλα
Αναλαμβάνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του πολυδιάστατου ρόλου του ο Συνεταιρισμός ΘΕΣΓΑΛΑ αναδιατάσσει τα όρια δράσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επί τη βάσει ενός ανατροφοδοτικού μοντέλου σύμπραξης σε κοινωνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ο κομβικός ρόλος που επί δεκαετίες διαδραματίζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου, ως ο πλέον εμβληματικός θεσμός πολιτιστικής παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μας καθιστά πάντοτε κοινωνούς σε νέες ιδέες, προτάσεις, δράσεις, πεπραγμένα. Ως εκ τούτου, είμαστε και εφέτος στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε παρόν στα προγράμματα θερινών εργαστηρίων των «μικρών πρωταγωνιστών της ζωής μας» προσφέροντας φρέσκο γάλα του Συνεταιρισμού μας για την κάλυψη των πρωινών γευμάτων τους.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις καλοκαιρινές δράσεις σας!

No comments: