"Η ισχύς εν τη ενώσει"... Με αυτό το σκεπτικό, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη δικτύωση των δημοτικών θεατρικών οργανισμών της Βόρειας Ελλάδας, ειδικότερα εκείνων που βρίσκονται κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού, δηλαδή των ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Καβάλας, Σερρών, Βέροιας, Κοζάνης και Ιωαννίνων.
«Η οικονομική και πολιτισμική κρίση, αλλά και η κρίση κοινωνικών αξιών, που δεν είναι μόνο ελληνική αλλά παγκόσμια, αντιμετωπίζεται μόνο με δυναμικές πρωτοβουλίες, έμπνευση, ιδέες και ομαδικές συνεργασίες και δράσεις» δήλωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρία Καραβία, δικαιολογώντας την πρόταση "αδελφοποίησης" των έξι οργανισμών.

Οι λεπτομέρειες για τους στόχους του δικτύου, τους τρόπους συνεργασίας μέσα από συμπαραγωγές και καλλιτεχνικές ανταλλαγές, αλλά και εξεύρεσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικότερα οικονομικών πόρων θα συζητηθούν στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που θα έχουν οι πρόεδροι των έξι οργανισμών, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στην Καβάλα. Σε αυτήν, οι συμμετέχοντες αναμένεται να αναφερθούν στην κρίση που περνάνε τα ΔΗΠΕΘΕ, στον τρόπο λειτουργίας κάθε οργανισμού και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ενώ θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν προτάσεις και ιδέες για την περαιτέρω πορεία του θεσμού.
Στη συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος οι πρόεδροι των ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, Σερρών Σοφία Μπιτσίδου, Βέροιας Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου και Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου.