Tuesday, September 3, 2013

Παραδόθηκε στον Δήμο Πειραιά το Δημοτικό Θέατρο. Ανοίγει τις πύλες του 19 Σεπτεμβρίου

Παραδόθηκε στον Δήμο Πειραιά το Δημοτικό Θέατρο, μετά από καθυστερήσεις στην ανακαίνισή του. Ο δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος παρέλαβε το θέατρο από τους εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού και της εργολήπτριας εταιρείας. Το Δημοτικό Θέατρο ανοίγει τις πύλες του στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου ορίστηκε ο Πειραιώτης σκηνοθέτης, Τάκης Τζαμαργιάς.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας όλη την καλλιτεχνική λειτουργία, με το ειδικό καλλιτεχνικό βάρος του πράγματος. Βάζοντας πρώτο στόχο τα εγκαίνια, θα πρέπει να τρέξουμε με ρυθμούς τρομακτικούς. Ήδη, από τη στιγμή που ανέλαβα, είμαι σε επαφή με τεχνικούς και με ειδικούς τεχνικούς σε θέματα σκηνής» δήλωσε ο Τ.Τζαμαργιάς.

Ο δήμαρχος, Β.Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι το θέατρο θα είναι ανοιχτό σε 20 ημέρες για τους Πειραιώτες, αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα του σήμερα, με κοινοτικούς πόρους και με 40 εκατ. ευρώ, δεν έκανε απλώς ανακαίνιση, έκανε ανακατασκευή, για να το παραδώσουμε στον πολιτισμό, γιατί η Ελλάδα είναι πολιτισμός, δεν είναι μνημόνιο» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

No comments: