Wednesday, October 31, 2012

Αφιέρωμα στα 20 χρόνια από τον θάνατο της Τζένης Καρέζη. Μουσικοθεατρική παράσταση στις 12 Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης


Μια μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη της Τζένης Καρέζη με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατό της πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με τη Μάνια Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Μαθέ, η βραδιά θα κάνει μια αναδρομή στην πορεία της ηθοποιού που άφησε το στίγμα της στο σανίδι, τη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ενώ με τη φωνή της μετέτρεψε τα τραγούδια των ταινιών της σε γοητευτικά σημεία αναφοράς.

Με τον τίτλο «Λαχτάρησα μια χώρα», πάνω σε μια ιδέα του Βασίλη Κρητικού, ο οποίος έχει και το σχετικό αρχείο, θα στηθεί η μουσικοθεατρική παράσταση, γεμάτη τραγούδια της Καρέζη, ποίηση και κείμενα, που θα διαβάσει η Μάνια Παπαδημητρίου, τραγουδώντας μαζί με τον Γιάννη Μαθέ. Τους συνοδεύει τριμελής ορχήστρα αποτελούμενη από τους Ιώ Κυριακίδη  (πιάνο), Βικτώρια Κυρακίδη (φλάουτο) και Θοδωρή Λυκουρόπουλο (βιολί). Πρόκειται για μια παραγωγή της εταιρείας Ελισσός.

Ντυμένη με εικόνες και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό η παράσταση θα διαπερνά - δίχως βιογραφικούς όρους, τη ζωή και το έργο της Τζένης Καρέζη, που άφησε την τελευταία της πνοή, στις 27 Ιουλίου του 1992, στο σπίτι της- έχοντας κοντά της τους δικούς της ανθρώπους.

No comments: