Thursday, August 16, 2012

Oι «Εκκλησιάζουσες» στο φεστιβάλ Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι


Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σηκώνει το λάβαρο μιας γυναικείας επανάστασης, στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Η παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλ
άδα και στις 26, 27 και 28 Αυγούστου θα κάνει στάση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Η νέα αυτή παραγωγή από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζεται από μια σειρά δημοφιλών ηθοποιών: στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Κώστας Κόκλας, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και ο Παντελής Δεντάκης, υπόσχονται άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και επίκαιρες αιχμές. Όπως άλλωστε επισημαίνουν οι συντελεστές: «…Τώρα που βουλιάζει το δικό μας πολιτικό σύστημα, είναι σειρά μας να μιλήσουμε για την πολιτική και για την πάλη των δύο φύλων με αφορμή τις Εκκλησιάζουσες. Και να γελάσουμε όχι μόνο με τη μακρινή εποχή της αθωότητας, αλλά και με το κολασμένο σήμερα, αφού η δική μας Πραξαγόρα έχει ακόμα και μαντικές ικανότητες, που της επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα μέσα στους αιώνες και να προσγειώνεται στο παρόν». Την απόδοση του κειμένου υπογράφει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ενώ η μουσική είναι του Θάνου Μικρούτσικου.

Η υπόθεση της κωμωδίας είναι γνωστή: Οι γυναίκες αξημέρωτα στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες. Αποτελούν την τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο. Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Απόδοση κειμένου: Βασίλης Μαυρογεωργίου. Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος. Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου. Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. Μουσική διδασκαλία: Θανάσης Αποστολόπουλος.

Παίζουν οι : Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης, Νίκος Καρδώνης, Στράτος Χρήστου, Γεωργία Γεωργόνη. Χορός: Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντίνη Ρέντη, Πολυξένη Ακλίδη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Γεωργία Γεωργόνη, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου,Σωτηρία Ρουβολή, Ειρήνη Φαναριώτη, Έλενα Χατζηαυξέντη.

Πληροφορίες: «Εκκλησιάζουσες», 26, 27, 28 Αυγούστου, Φεστιβάλ Ρεματιάς, Χαλάνδρι, ώρα έναρξης:21:00, τιμές εισιτηρίων:20, 15 και 12 ευρώ. Προπώληση: βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής, Ανδρ. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210.6893000. Στο Ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς, τηλ. 210.6825335, στο «Σπίτι», Ανδρ. Παπανδρέου 9 (εντός της στοάς), στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr/tickets και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων στο 13855.

No comments: