Saturday, January 5, 2008

ΜΙΑ ΑΤΑΚΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Είσαι ξεχωριστός «Μια ατάκα ελπίδας για παιδιά στα νοσοκομεία»

Με χιούμορ, μουσική, τραγούδι, χορό και τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει και τη νέα χρονιά το κοινωνικό του έργο φωτίζοντας την καθημερινότητα των παιδιών στα νοσοκομεία με την παράσταση Είσαι ξεχωριστός. Η Κινούμενη Θεατρική Μονάδα του Κρατικού Θεάτρου θα επισκεφτεί τις πρώτες μέρες του 2008 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Γεννηματάς, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Κωνσταντίνος Μυλώνης, Ευτυχία Φράγκου, Μανώλης Φουντούλης. Υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την επιμέλεια κοστουμιών είναι η Περσεφόνη Σέξτου, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής. Το Είσαι ξεχωριστός είναι ένα θεατρικό μονόπρακτο που γράφτηκε για να ψυχαγωγήσει παιδιά που νοσηλεύονται. Φιλοδοξεί να κάνει όλα τα παιδιά να νιώσουν μοναδικά και ξεχωριστά.


http://www.ntng.gr/UserFiles/Image/PP0569v00/PP0569J0003v03.jpg

Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές από 5 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Ένας ιατρός-μάγος και μία ασθενής, ένα νεραϊδόπαιδο, ένας πωλητής φτερών και ο άρχοντας των βυθών κάνουν τα παιδιά να νιώσουν ξεχωριστά και περνούν μηνύματα γενναιότητας, θάρρους, αισιοδοξίας, ελπίδας, δύναμης, αυτοπεποίθησης και όρεξης για ζωή. Είναι μία παράσταση με χαρούμενα κοστούμια, μία βαλίτσα γεμάτη φτερά, κεφάτη μουσική και ζωντανό τραγούδι που στήνεται χωρίς σκηνικό και ιδιαίτερο φωτισμό σε κάθε θάλαμο ή διάδρομο νοσοκομείου. [Δελτίο Τύπου ΚΘΒΕ]

No comments: