Tuesday, January 1, 2008

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

«Φασουλής - μια ιστορία έρωτα και θανάτου», στο «Φούρνο»

Στο θέατρο «Φούρνος», ο θίασος «Πλεύσις» θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο τα μεσάνυχτα, από τις 5/1 μέχρι τις 2/2, με γενικό τίτλο «Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση», ένα μεταμεσονύχτιο φεστιβάλ, με έμφαση στη μιμική, στο θέατρο «σιωπής», στο κουκλοθέατρο, στη μαριονέτα, στη σχέση του ηθοποιού - performer με τα αντικείμενα. Νέοι καλλιτέχνες, αλλά και γνωστοί δημιουργοί από το χώρο του σωματικού θεάτρου και του θεάτρου της κούκλας παρουσιάζουν έργα με επίκεντρο το εκφραστικό σώμα. Στις 5/1 το κουκλοθέατρο «ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ», θα παρουσιάσει το έργο «Φασουλής - μία ιστορία έρωτα και θανάτου». Στις 12/1 το θέατρο μαριονέτας «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ» θα παρουσιάσει «Της μουσικής τα νήματα». Ακολουθούν: 19/1 η ομάδα «MOTUS TERRAE», με το έργο «Aevum 1.1». Στις 26/1 και 2/2 το εργαστήρι «Πλεύσις» με τα έργα «Σ' αγαπώ», «Carusel», «Αναζήτηση», «Τέλσον».
Το έργο της πρώτης βραδιάς, το «Φασουλής - μια ιστορία έρωτα και θανάτου», είναι μια παραδοσιακή καρναβαλική κωμική παράσταση κουκλοθεάτρου, χωρίς κείμενο, με φωνές, ζωντανή μουσική και ήχους, με γιγαντόκουκλες σκαλισμένες σε ξύλο φλαμουριάς. Η παράσταση είναι σχεδιασμένη να παίζεται στο δρόμο, αλλά μπορεί εύκολα να παρουσιαστεί και σε οποιοδήποτε χώρο. Χωρίς κείμενο, με φωνές, ζωντανή μουσική και ήχους, πολύ έντονη δράση και κίνηση. Κατασκευές - ερμηνεία: Στάθης Μαρκόπουλος.

Νύχτες μαριονέτας

Από τις 10/1, κάθε Πέμπτη στις 23.30, στο θέατρο «Επί Κολωνώ», το θέατρο μαριονέτας «Baruti στην άκρη της κλωστής» θα πραγματοποιηθούν οι «Νύχτες μαριονέτας», δηλαδή παραστάσεις κούκλας για ενήλικες. Στις 10/1 η παράσταση τιτλοφορείται «Το μυστήριο της Ανατολής». Δημιουργοί της παράστασης είναι οι Francisco Brito, Βούλα Κούρου, Αλέξης Παπαχατζής. Στις 17/1 ακολουθεί η παράσταση «Στιγμιότυπα». Δημιουργοί της μαριονέτας και των αντικειμένων είναι οι Αλέξης Παπαχατζής, Ερη Κουρτέλη, Φιλιώ Αγριμανάκη, Σταυριάνα Κουσκουβελάκου. Στις 24/1 το «Θέατρο κούκλας» του Τάκη Σαρρή θα παρουσιάσει το έργο «Οι αδέσποτοι». Στις 31/1 το θέατρο κούκλας «Παραμάνα» θα παρουσιάσει το έργο «0202 μηδέν δύο - μηδέν δύο», των Μαρίας Μανάση, Αναστασίας Παραβά, Ευγενίας Μανωλίκα (τιμή εισιτηρίου σε όλες τις παραστάσεις 5 ευρώ). Στο τέλος κάθε παράστασης θα έχει μουσική και dj).

No comments: