Wednesday, October 31, 2007

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΘΕΑΤΡΟ

Ο «ΤΖΟΝ Γαβριήλ Μπόργκμαν» έχει έμφυτο πάθος για το χρήμα. Το πάθος αυτό μεταφράζεται σε πολύτιμα μέταλλα, καθώς είναι γιος μεταλλωρύχου και το σκότος των υπόγειων στοών το βρίσκει πιο μαγικό κι από το σεληνόφως πάνω στη γη.
30/10
ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ Θέατρο Χώρα ανεβαίνει μετά το Λονδίνο «Ο Δον Ζουάν στο Σόχο», με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που είναι η μεταφορά του κλασικού έργου του Μολιέρου «Δον Ζουάν». Η αστεία, τραγική, αναρχική ιστορία με ήρωα τον πιο διάσημο καρδιοκατακτητή του κόσμου, που έγραψε ο Μολιέρος το 1665, μεταμορφώνεται από τον Πάτρικ Μάρμπερ σε μια σύγχρονη, κωμική εκδοχή στη συνοικία του Σόχο, στο σημερινό Λονδίνο.
29/10
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «Διάνα» επαναλαμβάνεται η περυσινή επιτυχία του Νίκι Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων» με την Ελένη Ράντου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μια παράσταση που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 60.000 θεατές και γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.
29/10
ΟΛΑ ΗΤΑΝ έτοιμα για ν' αρχίσουν την τρέχουσα σεζόν οι παραστάσεις του «Καβγατζή», με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Λάσκαρη, του έργου του Ζαν Ζενέ που το έκανε διάσημο από την οθόνη ο Γερμανός σκηνοθέτης, Βέρνερ Φασμπίντερ.
26/10
Η ΥΠΟΘΕΣΗ της 23χρονης Αμερικανίδας Rachel Corrie που έχασε τη ζωή της στη Λωρίδα της Γάζας όταν προσπάθησε να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου από Ισραηλινή επιχείρηση κατεδάφισης, έγινε γνωστή από τα Μ.Μ.Ε. το 2003.
26/10
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ και τελευταία βραδιά εμφανίζεται σήμερα (25 Οκτωβρίου) στο «Παλλάς» το Μπαλέτο του Μορίς Μπεζάρ, ένα από τα σπουδαιότερα μπαλέτα του 20ού αιώνα, σε ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από χορογραφίες που αγαπήθηκαν και μ' αυτό περιοδεύει ανά τον κόσμο. Παλιός φίλος της Ελλάδας, ο Μορίς Μπεζάρ έχει επισκεφθεί τη χώρα μας με το μπαλέτο του αρκετές φορές και είχε συνδεθεί με τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, τη μουσική των οποίων είχε χρησιμοποιήσει για χορογραφίες του.
25/10
Η «ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ Μαρτουράνο» είναι το γνωστότερο και το δημοφιλέστερο έργο του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο από το θέατρο και τον κινηματογράφο, με πρωταγωνίστρια στην οθόνη τη Ναπολιτάνα Σοφία Λόρεν. Στα έργα του Ντε Φίλιππο, τα κοινωνικά θέματα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο και ίσως περισσότερο στη «Φιλουμένα», ένα έργο που διαδραματίζεται στη Νάπολη.
24/10
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ χρονιά παίζεται στην Πειραματική Σκηνή - Θέατρο από Μηχανής ένα από τα κορυφαία έργα του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι «Ο Ηλίθιος», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Τη δραματουργική επεξεργασία στην υπέροχη μετάφραση του Αρη Αλεξάνδρου έκανε ο Σάββας Κυριακίδης, με τη συμβολή όλων των ηθοποιών της παράστασης.
24/10
ΜΕ ΤΟ έργο του Ερικ Εμμάνουελ Σμιτ «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» άρχισαν οι φετινές παραστάσεις του Αμφι-Θεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου στην Πλάκα. Το έργο θα παιχτεί μόνο για επτά εβδομάδες και στη συνέχεια στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου» θα ανεβεί ο Βυσσινόκηπος του Τσέχοφ.
23/10

No comments: