Sunday, October 14, 2007

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007, διάβασα στο Cineek magazine ότι ανοίγει η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μάριου Πλωρίτη, στο μεταφραστή, θεατρικό κριτικό, χρονογράφο και σκηνοθέτη που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της Ελλάδας στο θέατρο και τα γράμματα.
Η Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις και θα απονείμει τα βραβεία αποτελείται από τους: Πρόεδρος: ο θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και μυθιστοριογράφος Παύλος Μάτεσις και μέλη οι (αλφαβητικά): Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Γιάννης Μακρίδης (μουσικός), Μιχάλης Παπανικολάου (σκηνοθέτης), Ντίνος Πετράτος (σκηνογράφος, ενδυματολόγος).
Η Καλλιτεχνική Επιτροπή που λειτουργεί συμβουλευτικά στην οργάνωση του Φεστιβάλ αποτελείται από τους (αλφαβητικά): Ιορδανίδου Σοφία (δημοσιογράφο), Μουντράκη Ειρήνη (θεατρολόγο), Νιάρχο Θανάση (συγγραφέα), Πατσαλίδη Σάββα (καθηγητή θεατρολογίας Α.Π.Θ.), Περράκη Μάνο (αρχιτέκτονα) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Άκης Τσονίδης (ηθοποιός, σκηνοθέτης).
Παρουσιαστές του Φεστιβάλ θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιώργος Παπαστεφάνου.
Με την ευκαιρία, θέλω να σημειώσω ότι
το Cineek magazineonline περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr αφορά όλες τις τέχνες και απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτές. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών. Ψάξτε το!

No comments: