Thursday, March 22, 2007

Αναλόγιο Ξένων Θεατρικών Έργων

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα: Για πρώτη φορά Αναλόγιο Ξένων Θεατρικών Έργων!

Στις 26 και 27 Μαρτίου 2007 στον πολυχώρο ΒΟΟΖΕ (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) στις 8.00μμ θα παρουσιαστούν 9 έργα από 7 χώρες σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Απώτερος στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι η συνεχής ενημέρωση των Ελλήνων επαγγελματιών του θεάτρου, αλλά και του κοινού, για τη σύγχρονη παραγωγή της παγκόσμιας δραματουργίας. Το Αναλόγιο Ξένων Θεατρικό Έργων φιλοδοξεί να παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 φορές το χρόνο) έργα από την σύγχρονη παγκόσμια δραματουργία. Στον πρώτο κύκλο του Αναλογίου Ξένων Θεατρικών Έργων θα παρουσιαστούν έργα από τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, τον Καναδά, την Κροατία και τη Φινλανδία.
Το Αναλόγιο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνδρομή μεταφραστών, σκηνοθετών, ηθοποιών και θεατρολόγων και του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μετάφρασης/Εθνική Σκηνή Ορλεάνης για το έργο Γράμμα στους ηθοποιούς του Βαλέρ Νοβαρινά. Ο πολυχώρος BOOZE παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο του Δ.Ι.Θ. για το σκοπό αυτό. Η έναρξη του πρώτου κύκλου του Αναλογίου ορίστηκε συμβολικά στις 26 και 27 Μαρτίου 2007, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου).

INFO: Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: Όλγα Ποζέλη, συντονίστρια αναλογίου, 2103303149 (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.), office@hellastheatre.gr & www.hellastheatre.gr

No comments: