Wednesday, March 21, 2007

ΚΘΒΕ: Η απεργία συνεχίζεται

21-3-2007. Από την Ελευθεροτυπία (Σ.Α.) μαθαίνω ότι τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ με στόχο το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου και απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο προς τον γ.γ. του ΥΠΠΟ, Χρήστο Ζαχόπουλο. Στη χθεσινή γενική συνέλευση, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες έως το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου (26, 27, 28, 29/4). Αν έως τότε δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε εβδομαδιαία απεργία. Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες θα ξεκινούν από τις 5 το απόγευμα κάθε Παρασκευής ώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Βεβαίως, τονίζουν ότι αν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους, θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, και, προς αυτήν την κατεύθυνση, καλούν την ηγεσία του ΥΠΠΟ σε διάλογο. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν θέλουν τον διάλογο, στον οποίο μάς προτρέπει ο κ. Ζαχόπουλος. Αντίθετα, τον επιδιώκουμε», δήλωσε ο ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων, Χρήστος Σάββας, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι ανοιχτοί σε κάθε διάλογο και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον Χρ. Ζαχόπουλο, για να καθήσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Δεν γίνεται διάλογος μέσω του Τύπου», κατέληξε.

2 comments:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Aς περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση!Εκλογές μύρισαν και όλοι πρέπει να σέρνονται σε αυτές ως επαίτες!!!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δεν έχω μελετήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι ο οργανισμός που λέγεται Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κρίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει λόγος να ενημερώνει τον κόσμο. Κάποια ανακοίνωση, δυο λόγια τέλος πάντων όπου θα σημειώνονται οι λόγοι αυτής της αναστάτωσης. Δηλαδή, επισήμως δεν έχουμε ενημέρωση. Μόνο από τις δηλώσεις των εργαζομένων που δεν έχουμε λόγους να μην τους πιστεύουμε. Η ανευθυνότητα διοίκησης ΚΘΒΕ και υπουργείου είναι πλέον κραυγαλέα... Πού ζούμε!