Wednesday, December 30, 2015

Την παραίτηση Λούκου ζητά ο υπουργός Πολιτισμού

«Δεν μπορεί να παραμείνει» στη θέση του
Την παραίτηση Λούκου ζητά ο υπουργός Πολιτισμού
Την απομάκρυνση του Γιώργου Λούκου από το τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ προαναγγέλλει το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο σε ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. δεν είναι δυνατό να παραμείνει επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού, όσο εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΠΟΑ «για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να δοθεί τέλος στην επικρατούσα ασάφεια», τονίζεται ότι η ζημία ύψους 2.735.762,54 ευρώ στην Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ «προξενήθηκε από πράξεις ή παραλείψεις που σχεδόν στην ολότητά τους έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας και με την υπογραφή του κ. Λούκου, ως Προέδρου του ΔΣ και νομίμου εκπροσώπου της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, ήτοι μετά το τέλος του 2005».

Ακόμη, τονίζεται ότι το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που διαπίστωσε τη ζημία, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση από το ΣΔΟΕ.

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά τεσσάρων προσώπων, ένα εκ των οποίων είναι ο κ. Λούκος. Η δίωξη αυτή βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Παράλληλα, η υπόθεση διερευνάται και από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό, ώστε να προβεί στις αναγκαίες διοικητικές ενέργειες.

Και η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ καταλήει: «Συνεπώς, δεδομένης της δικαστικής εκκρεμότητας σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης και ανεξαρτήτως κινήτρων και επιμερισμού ευθυνών μεταξύ των εμπλεκομένων, θέματα επί των οποίων το ΥΠΠΟΑ δεν έχει καμία αρμοδιότητα, όπως και ανεξάρτητα από τη βαθιά εκτίμηση που ο Υπουργός τρέφει για το έργο και την προσφορά του κ. Γιώργου Λούκου, ο Πρόεδρος της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. δεν είναι δυνατό να παραμείνει επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού, όσο εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του».

No comments: