Με την Άντζελα Μπρούσκου να σκηνοθετεί το τελευταίο έργο του Γιώργου Βέλτσου, τη Mάγκντα Γκαίμπελς, μια ποιητική παραβολή για διαρκή παρουσία του "ριζικού κακού", το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει απόψε μία ακόμη σκηνή του, στο ισόγειο του ιστορικού κτηρίου του Rex, που πλέον, μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, παραδίδεται και πάλι για θεατρική χρήση.

Τον υπουργό Προπαγάνδας του Γ' Ράιχ Γιόζεφ Γκαίμπελς και τη γυναίκα του Μάγκντα επέλεξε ο Γ. Βέλτσος ως πρωταγωνιστές του έργου του, λίγο πριν (ή λίγο μετά...) την αυτοκτονία τους μέσα στο μπούνκερ του βομβαρδιζόμενου Βερολίνου.
Το ζεύγος Γκαίμπελς, περιηγούνται στο τετελεσμένο μέλλον τους και επαναθεωρούν την ιδεολογία, τις πράξεις και τα ίχνη τους στην Ιστορία, με τη βοήθεια της φωνής του Σίγκμουντ Φρόυντ. Η Μάγκντα, πρότυπο Γερμανίδας μητέρας συζύγου και γυναίκας της εποχής της, μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ αποφασίζει να σκοτώσει τα έξι της παιδιά πριν αυτοκτονήσει μαζί με τον Γιόζεφ Γκαίμπελς. Μέσα από μια ερωτική επιστολή, τη διήγηση του φόνου των παιδιών της και τις φαντασιώσεις της, η ιστορία αφηγείται μέσα από τα δικά της μάτια, σε χρόνο τετελεσμένου μέλλοντα, όπου όσα συμβαίνουν έχουν ήδη συμβεί...
Στην παράσταση τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Παρθενόπη Μπουζούρη και ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ενώ παίρνουν ακόμη μέρος η Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου και ο Δημήτρης Κίτσος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Άντζελα Μπρούσκου και τη μουσική η Θάλεια Ιωαννίδου.