Saturday, September 26, 2015

Από 7 Νοεμβρίου... Μεταμεσονύκτιο...«Playground» από τον Γιάννη Μπέζο στο «Ιλίσια-Βολανάκη»

Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ρατζίβ Τζόζεφ, παρουσιάζεται τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας τις μεταμεσονύκτιες παραστάσεις του θεάτρου «Ιλίσια Βολανάκης»

Μεταμεσονύκτιο...«Playground» από τον Γιάννη Μπέζο στο «Ιλίσια-Βολανάκη» 
Το έργο του πολυβραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Ρατζίβ Τζόζεφ, «Playground... Ανοιχτές Πληγές» θα ζωντανέψει κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Μπέζου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα «χαρτογραφήσει» τις ανθρώπινες σχέσεις του σήμερα σε μια μαύρη κωμωδία, ξεκαρδιστική και συγκινητική όσο καμία αυτού του είδους, η οποία ανέβηκε στο Gate του Λονδίνου το 2012, στο Λος Άντζελες το 2014 και στη Νέα Υόρκη το 2011 και το 2015.



Είναι η πρώτη φορά που το έργο παρουσιάζεται στην Ελλάδα, στην ανανεωμένη σκηνή του «Ιλίσια Βολάνακης» (από 7/11), εγκαινιάζοντας μάλιστα τις μεταμεσονύκτιες παραστάσεις του θεάτρου.

Γιατί πρέπει να πληγώνουμε τον εαυτό μας για να κερδίσουμε την αγάπη και τη στοργή; Αυτό είναι κάτι που εύλογα θα αναρωτηθεί ο θεατής παρακολουθώντας τους ήρωες, τους οποίους ερμηνεύουν ο Χρήστος Σπανός και η Αγοραστή Αρβανίτη, να αγαπιούνται, να αμφισβητεί ο ένας τον άλλον, αλλά και να διεκδικούν μ' έναν πρωτόγνωρο, δικό τους τρόπο.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Κάιλιν και τον Νταγκ, οι οποίοι συναντιούνται πρώτη φορά σε ηλικία οκτώ ετών στο αναρρωτήριο του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούν, καθώς η Κάιλιν έχει κάποιο πρόβλημα με το στομάχι της και ο  Νταγκ έχει πέσει με το ποδήλατό του. Οι δυο τους τα επόμενα 30 χρόνια θα ζήσουν μια μοναδική ερωτική ιστορία, ευαίσθητη και συνάμα σκληρή. Θα κάνουν τα πάντα για να αυτοκαταστραφούν και να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον, μόνο και μόνο για να καταφέρουν την επόμενη στιγμή να βρεθούν ο ένας πλάι στον άλλον. Κι' αυτό γίνεται ξανά και ξανά...

«Οι ηθοποιοί που καλούνται να ερμηνεύσουν τον Νταγκ και την Κάιλιν, όχι μόνο πρέπει να απεικονίζουν πολλές διαφορετικές ηλικίες κατά τη διάρκεια της παράστασης, αλλά δεν αποχωρούν ποτέ από τη σκηνή. Έτσι, το έργο είναι τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά ιδιαίτερα απαιτητικό», έχει δηλώσει ο συγγραφέας, ο οποίος προσθέτει ότι το «Playground» είναι επίσης αστείο, καθώς «Χωρίς το χιούμορ θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια αρκετά ζοφερή αφήγηση».

Ο Ρατζίβ Τζόζεφ έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους δύο πιο σημαντικούς νέους συγγραφείς στις ΗΠΑ για τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, και η συγκεκριμένη ιστορία του είναι ειπωμένη με αφοπλιστική ειλικρίνεια, για ανθρώπους του τώρα και στη γλώσσα του σήμερα.

Η μετάφραση του έργου είναι του Αντώνη Γαλέου. Τα σκηνικά της Κατερίνας Αϊναροζίδου
και τα κοστούμια της Δομινίκης Βασιαγιώργη. Τη μουσική της παράστασης υπογράφουν οι Χρύσα Τσαλταμπάση και Έκτορας Τσολάκης

Παίζουν: Χρήστος Σπανός, Αγοραστή Αρβανίτη.

Από 7 Νοεμβρίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 23:15, Τιμές: €12,  €8.
Προπώληση: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλέφωνο: 210 7234567.

Ώρες ταμείου:
10:30-13:00 (Δευτέρα έως Κυριακή), 17:00-21:00 (Δευτέρα έως Πέμπτη & Κυριακή), 17:00-23:00 (Παρασκευή και Σάββατο)

No comments: