Monday, October 27, 2014

ΚΘΒΕ: Παράταση στη ροκ όπερα για τον Αλέξανδρο

  • Παρατείνονται οι παραστάσεις της μουσικοθεατρικής παράστασης «Alexander the Great. Rock Opera» του Κώστα Αθυρίδη, που ανέβασε το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συνθέτη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε στο κοινό.
Παράταση στη ροκ όπερα για τον Αλέξανδρο
Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 23 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο και, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθούν δύο επιπλέον παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο «Alexander the Great. Rock Opera» είναι μια λαμπερή παραγωγή που παρουσιάζεται στα αγγλικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά, στην οποία παίρνουν μέρος 40 ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές και 14 μουσικοί, με την οποία επιχειρείται μια μουσική προσέγγιση της ζωής και της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ιστορία, έτσι όπως παρουσιάζεται στη δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, αρχίζει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν από τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των βακχικών Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του, Ολυμπιάς, και ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα. Στην παράσταση του Σαββάτου, που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και είχε επίσημο χαρακτήρα, το κοινό καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές πάνω στη σκηνή και τους επιδοκίμασε για μια δουλειά που χρειάστηκε πάνω από τέσσερις μήνες δοκιμών.

No comments: