Tuesday, November 6, 2012

Θεατρικό αναλόγιο: Τα χάρτινα λουλούδια στο Αγγέλων Βήμα


Τα θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης για "Τα χάρτινα λουλούδια" παρουσιάζονται στο "Αγγέλων Βήμα" τις Πέμπτες 8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου 2012. Αυτά τα αναλόγια είναι τμήμα της θεματικής ενότητας με τίτλο: "Η εξουσία σε φόντο ασπρόμαυρο" που παρουσιάζεται φέτος στο "Αγγέλων Βήμα" και περιλαμβάνει στο σύνολό της επτά θεατρικές παραγωγές και πέντε θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης. Ένα από αυτά τα πέντε, είναι αφιερωμένο στα "χάρτινα λουλούδια". "Τα χάρτινα λουλούδια" είναι ένα αβυσσαλέο έργο με πολλά επίπεδα ανάγνωσης και άπειρους συμβολισμούς. Επιλέχθηκε και εντάχθηκε σε αυτή τη θεματική ενότητα για να ανιχνευθεί, μέσα από την ανάλυσή του, το θέμα της εξουσίας σε τρία επίπεδα:


Στο πρώτο επίπεδο, που είναι ο μικρόκοσμος του ζευγαριού, με τον αέναο αγώνα επικράτησης και εξουσίασης του ενός φύλου από το άλλο.

Στο δεύτερο επίπεδο, που είναι το κοινωνικοπολιτικό πεδίο, με την εισβολή του περιθωρίου στον "ασφαλή" κόσμο των ανυποψίαστων και απροετοίμαστων αστών, μια "απειλή" που χαρακτηρίζει ολοένα και περισσότερο την εποχή και την καθημερινότητά μας.
Τέλος, στο τρίτο επίπεδο, που είναι το μεταφυσικό πεδίο, αφού η Εύα, η ηρωίδα του έργου (που δεν ονομάζεται "Εύα" τυχαία από τον συγγραφέα), προσεγγίζεται, ναρκώνεται, αποδομείται, εκμηδενίζεται και οδηγείται άβουλη στην απώλεια από ένα πλάσμα (που δεν ονομάζεται τυχαία "Μπαρρακούντα" από τον συγγραφέα) το οποίο μπαίνει στη ζωή της και την διαχειρίζεται ύπουλα όπως ένα φίδι, μέχρι που την τυλίγει και την πνίγει.
Συντελεστές: 
Παίζουν οι:

Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μάνος Καρατζογιάννης

Θα χορέψουν τάνγκο οι: Στέφανος Χατζηγεωργίου & Αλεξάνδρα Σαλταούρα της Σχολής Χορού Quick Step
Επιλογή θεματικής ενότητας, έρευνα και επιλογή δραματολογίου:Μαργαρίτα Δαλαμάγκα - Καλογήρου
Αγγέλων Βήμα 
Σατωβριάνδου 36, Αθήνα (Ομόνοια)   Τηλ:             +302105242211 begin_of_the_skype_highlighting            +302105242211      end_of_the_skype_highlighting      
Τιμές:  Είσοδος 5 ευρώ
Από 08/11/2012 έως 29/11/2012

No comments: