Friday, October 5, 2007

Στον Πατρίς Σερό το 12ο Βραβείο Θεάτρου


Στον Πατρίς Σερό το 12ο Βραβείο Θεάτρου

Στον Γάλλο πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Πατρίς Σερό απονέμεται το 12ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου, η διοργάνωση του οποίου θα γίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη 9-13 Απριλίου του 2008.

Με χθεσινή απόφαση της διεθνούς κριτικής επιτροπής, απονέμεται επίσης το 10ο βραβείο «Νέες Θεατρικές Πραγματικότητες», στην ομάδα Πρωτόκολλο Ρίμινι που ιδρύθηκε το 2000 στη Φραγκφούρτη από τους ανθρώπους του θεάτρου και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε συγκεκριμένους χώρους συνήθως μη θεατρικούς, στη Γερμανίδα χορογράφο Σάσα Βαλτζ και στον Πολωνό Κριστόφ Βαρλικόφσκι, που θεωρείται από τους κορυφαίους σκηνοθέτες στην πατρίδα του.

Το βραβείο στον Πατρίς Σερό απονέμεται παμψηφεί ως αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Στη διάρκεια της 12ης διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου και με πρόταση των Βάσλαβ Χάβελ, Χάρολντ Πίντερ και Τομ Στόπαρντ, θα απονεμηθεί ειδική μνεία στο Ελεύθερο Θέατρο της Λευκορωσίας για την αντίδρασή του στο αυταρχικό καθεστώς της χώρας του. (Έθνος, 5/10/07)

No comments: