Tuesday, October 3, 2017

Back 2 Back Improv – Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται από τις ομάδες “Bus Και” & “Μη Μου Up Two”


Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Πατησίων 37, Αθήνα
Πρεμιέρα 6 Οκτωβρίου 2017
Ξεχάστε το σενάριο, ξεχάστε τους κανόνες, ξεχάστε ό,τι ξέρατε από θέατρο και ελάτε να το ξαναγνωρίσετε από την αρχή!

Οι «Bus και» και οι «Μη Μου Up Two» είναι ντουέτα Improv Theater. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανεβαίνουν στη σκηνή δημιουργώντας ένα ολόκληρο θεατρικό έργο επί τόπου. Χωρίς σενάριο, χωρίς προκαθορισμένους χαρακτήρες, χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Με μόνο εργαλείο το πάθος τους για τη δημιουργία ιστοριών, σχηματίζουν σχέσεις και χαρακτήρες που θα ήθελες να είσαι εσύ. Αν δεν είσαι ήδη εσύ.
Με έμπνευση μία ιδέα που θα δώσει το κοινό στην αρχή της παράστασης – ή και που δε θα δώσει αν το επιλέξει- όλα πλάθονται αυθόρμητα, από το μηδέν, επί σκηνής. Κάθε παράσταση είναι μοναδική, κάθε έργο πρωτότυπο κι η ιστορία, όπως είπαμε, δεν επαναλαμβάνεται!
Σε μια θεατρική βραδιά όπου τα πάντα είναι δυνατά, ηθοποιοί και κοινό συνθέτουν, για πρώτη και τελευταία φορά, έναν ολόκληρο κόσμο, που κανένας τους δε θα ξαναζήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Συντελεστές: Παναγιώτης Δελαβίνιας,, Λίλα Μπάρμπα (Μη Μου Up Two) Μενέλαος Πρόκος, Βασιλική Κίσσα (Bus και)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21.30
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Είσοδος: 10 ευρώ
  • Θέατρο Άλφα.Ιδέα [Πατησίων 37, Αθήνα, Τηλ.: 210 5238742]


Bus Kαι (Bio)
Οι «Bus Και» είναι ο Μενέλαος Πρόκος και η Βασιλική Κίσσα και αποτελούν τον πρώτο θίασο Improv Theater που εμφανίστηκε στην Ελλάδα δημιουργώντας θεατρικά έργα 100% αυτοσχεδιαστικά. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει προκαθορισμένο σενάριο όταν οι ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή. Κάθε τους κίνηση, κάθε τους φράση προκύπτει από τον αυθορμητισμό, το ρίσκο και την έμπνευση της στιγμής.
Με έδρα την Αθήνα, λειτουργούν τη σχολή ImproVIBE, την πρώτη και μοναδική που διδάσκει Improv Theater. Σχηματίστηκαν το 2012, και έκτοτε παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους κάθε εβδομάδα σε αθηναϊκά θέατρα ενώ ταυτόχρονα οργανώνουν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Αναπόσπαστο κομμάτι τους τα ταξίδια, έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε Τουρκία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Γαλλία, Εσθονία, Ολλανδία, Ρουμανία, Τσεχία, ΗΠΑ και Κολομβία και συνεχίζουν!
Προσφάτως αναδείχθηκαν νικητές του φεστιβάλ Duet Yourself στο θέατρο Άλφα.Ιδέα μαζί με την ομάδα «Μη Μου Up Two».


Μη Μου Up Two (Βio)
Οι Μη Μου Up Two, κοινώς η Λίλα Μπάρμπα και ο Παναγιώτης Δελαβίνιας, είναι ένας μικρός θίασος Improv Theatre (Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο) που δημιουργήθηκε το 2016. Κάθε τους παράσταση είναι διαφορετική από την προηγούμενη και την επόμενη, καθώς η έμπνευση για τις ιστορίες τους πηγάζει πάντα από τις προτάσεις του κοινού. Το θεατρικό τους ντεμπούτο, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Vault Theatre Plus με την παράσταση «Θυμάσαι πώς γνωριστήκαμε;» την οποία παρουσίασαν και τον Ιούνιο στο Mt. Olymprov, στο 2ο παγκόσμιο φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού στην Αθήνα. Το Μάιο του 2017, η ίδια παράσταση, κέρδισε το 2ο βραβείο, εξ ημισείας με την ομάδα Bus kai, στο Duet Yourself Festival, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα.

πηγή: Times News

No comments: