Saturday, October 31, 2015

Μια έξτρα παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» για τα προσφυγόπουλα

Μια έξτρα παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» για τα προσφυγόπουλα
  • Από το θέατρο «Πορεία» το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 17.00
Τα παιδιά είναι πάντα τα πιο ευάλωτα θύματα των πολέμων, πράγμα που δυστυχώς αποδεικνύεται και στην προσφυγική κρίση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο εισέρχονται στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα. Παιδιά, συχνά πέντε ή έξι ετών, ταξιδεύουν μόνα, εγκαταλείπονται στα σύνορα ή χάνουν κάθε επαφή με την οικογένειά τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους όπως η εκμετάλλευση από κυκλώματα trafficking, παιδική πορνεία, αλλά ακόμα και αδυναμία να βρουν στέγη, τροφή και βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Υποστηρίζοντας  τα παιδιά-πρόσφυγες, το θέατρο «Πορεία» θα δώσει μια επιπλέον παράσταση του επιτυχημένου έργου «Η Μεγάλη Χίμαιρα», το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, στις 17.00. Όλα τα έσοδα της ειδικής αυτής παράστασης θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό δίκτυο «αλληλεγγύη-SolidarityNow», αποκλειστικά για την ενίσχυση του προγράμματος φροντίδας και προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και των παιδιών που ταξιδεύουν με έναν από τους δυο γονείς τους, στο «ταξίδι τους για μία νέα ασφαλή πατρίδα».

Το θέατρο «Πορεία», οι καλλιτέχνες και όλοι οι συντελεστές της παράστασης «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, θα στηρίξουν τις ευπαθείς αυτές ομάδες πληθυσμού με είδη πρώτης ανάγκης όπως γαλότσες, θερμαντικές κάλτσες, υπνόσακους, σκούφους, κασκόλ, πάνες, μάρσιπους, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής κ.λπ. Σημειώνεται δε ότι το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν αποκλειστικά για την απευθείας στήριξη του συγκεκριμένου πληθυσμού και δεν θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

Το Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ βρίσκεται στην πλατεία Βικτωρίας (Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, www.poreiatheatre.com). Τα τηλέφωνα του ταμείου είναι 210 8210991 και 210 8210082, ενώ η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω των www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload

No comments: