Wednesday, October 15, 2014

Οι νέοι στο... προσκήνιο του Εθνικού Θεάτρου



Άνοιγμα στους "νεοσσούς" του ελληνικού θεάτρου κάνει η κρατική μας σκηνή, καθιερώνοντας από την ερχόμενη καλλιτεχνική περίοδο την «Ανοιχτή Πλατφόρμα», μια δράση που έχει στόχο να δώσει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες έως 35 ετών, μια ευκαιρία σε νέα σχήματα να δοκιμαστούν, σε δυναμικές προτάσεις να παρουσιαστούν επί σκηνής. Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Θέατρο διαθέτει τον χώρο παρουσίασης, διασφαλίζοντας άρτιες επαγγελματικές συνθήκες, προσφέροντας το τεχνικό και διοικητικό του προσωπικό, αλλά και ανοίγοντας το βεστιάριο, τις αποθήκες και το φροντιστηριακό του υλικό.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτή Πλατφόρμα», που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα στεγαστεί στο θέατρο Χώρα, θα φιλοξενηθεί, τον Μάιο του 2015, στο Σχολείον της Ειρήνη Παπά, που από φέτος το Εθνικό Θέατρο έχει στη διάθεσή του, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΤΑΔ και το ΚΕΤΘΑ.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα επιλεγούν έπειτα από υποβολή σχετικής αίτησης και αξιολόγησής της από το Εθνικό Θέατρο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της καλύτερης παράστασης στο ρεπερτόριο της επόμενης θεατρικής περιόδου.
Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν, με την ένδειξη Ανοιχτή Πλατφόρμα, το αργότερο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση interdept@n-t.gr.

No comments: