Monday, February 6, 2012

Εξι ηθοποιοί σε «Οίκους ανοχής» έως τις 19 Φεβρουαρίου


Εξι ηθοποιοί σε «Οίκους ανοχής»
Πού κατοικώ και τι ανέχομαι σήμερα; Τι πουλάω και ποιος μ' αγοράζει; Σε τι νόμισμα θα γίνει η συναλλαγή; Τι θα μπορούσε σήμερα να είναι ένας οίκος ανοχής; Ισως ένας ενδιάμεσος χώρος. Ενας χώρος ανάμεσα στην «πραγματική» ζωή και την αξία της. Εκεί που τελικά αιωρούμαστε όλοι μας. Μια νοητή γραμμή, πάνω στην οποία ισορροπούμε ή πέφτουμε, βοηθάμε κάποιον ή τον σπρώχνουμε. Εξι ηθοποιοί, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις προσδοκίες τους. Πώς δρουν και τι ανέχονται; Τι πουλάνε και ποιος τους αγοράζει; Οίκος ανοχής γίνονται το σώμα τους, η πατρίδα τους, η θρησκεία τους, η ζωή τους η ίδια. Η προσευχή, ο εθνικός ύμνος, ο έρωτας, η εργασία είναι πράξεις ουδέτερες; «...Κατεδαφίζουν τον οίκο μου. Να το ανεχτώ;».
Η ομάδα «Επτά» αυτήν τη φορά ερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας θεατρικής ενότητας, τόσο σε επίπεδο συνδυασμού ετερόκλητων κειμένων όσο και στην αυτόνομη παρουσία εικαστικού καλλιτέχνη, με έναν κοινό άξονα: τους οίκους ανοχής, έτσι όπως σήμερα θα μπορούσαν να οριστούν, μέσω της παραγωγής «Οίκοι ανοχής», που παρουσιάζεται στο «Basement» του «Bios» έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Tη σκηνοθεσία υπογράφει η Βίκυ Μαστρογιάννη και ο Μιχάλης Γεωργίου, τα σκηνικά-κοστούμια και τους φωτισμούς η Αγγελική Μπόζου, την πρωτότυπη μουσική ο Θάνος Κοσμίδης και την επιμέλεια κίνησης η Πατρίτσια Απέργη.
Παίζουν: Ελεάνα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σοφία Λιάκου, Μάριος Παναγιώτου και Βαγγέλης Παπαδάκης.

No comments: