Με ένα έργο που διαπραγματεύεται την ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν σε έναν ήρωα και να «ταξιδέψουν» μαζί του μακριά, το «Ένας ήρωας - Το καμάρι της Δύσης» του Σινγκ, ο Στάθης Λιβαθινός και η ομάδα του εγκαινιάζουν αύριο το θέατρο «Μεταξουργείο».
Η Αννα Βαγενά, ως παραγωγός, δίνει τη δυνατότητα σε μια ομάδα, που τα τελευταία χρόνια είχε μια σημαντική παρουσία, να συνεχίσει το έργο της. Ο Στάθης Λιβαθινός θα έχει την καλλιτεχνική ευθύνη για όλη τη δραστηριότητα του θεάτρου «Μεταξουργείο» για τη θεατρική περίοδο 2008-2009, καταρτίζοντας το συνολικό της πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δύο παραγωγές στην Κεντρική Σκηνή και τρεις παραγωγές τα Δευτερότριτα.
Το έργο του Σινγκ θεωρείται το αριστούργημά του. Είναι μια κωμωδία με ποιητική και πρωτότυπη γραφή, γεμάτη αθωότητα, χιούμορ και τραγικότητα, που μιλάει για την ενηλικίωση της ανθρώπινης ψυχής, που ακόμα και μέσα από δοκιμασίες, ψευδαισθήσεις, παράλογες πράξεις και ψέματα δεν χάνει την αθωότητά της.
Η «οδύσσεια» ενός συμβιβασμένου οικογενειάρχη που αποφασίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα μακριά από την ασφάλεια της οικογενειακής του ζωής, έξω στον δρόμο, στην κόλαση της καθημερινότητας που είναι γεμάτη από απροσδόκητες συναντήσεις, σκληρότητα και βία, είναι ο «Έντμοντ» του Ντέιβιντ Μάμετ που θα διαδεχθεί το «Ένας ήρωας».
Τρεις παραστάσεις με τον γενικό τίτλο «Προσωπογραφίες» θα ανέβουν Δευτερότριτα (από τις 24 Νοεμβρίου).
Οι παραστάσεις είναι εστιασμένες σε πρόσωπα του κοινωνικού περιθωρίου, τοξικομανείς, αλκοολικούς, φυλακισμένους, που μέσα από τον προσωπικό εφιαλτικό τους δρόμο καθαγιάζονται.
Πρόκειται για την «Περίπτωση Ευρυδίκη» της Κατερίνας Μάτσα σε σκηνοθεσία Ολιας Λαζαρίδου, το «Νο 44» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και το «Delirium Τremens» σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούργιου.
Η μετάφραση στο «Ένας ήρωας» είναι των Γιώργου Δεπάστα - Ζένιας Κριτσέφσκαγια, η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Παίζουν: Γιώργος Δάμπασης, Στέλιος Ιακωβίδης, Νίκος Καρδώνης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αννα Κουτσαφτίκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Καλλιόπη Σίμου, Αρης Τρουπάκης, Σοφία Τσινάρη.
No comments:
Post a Comment