Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχεδιάζουν να στείλουν οι επιχορηγούμενοι θίασοι, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα θέματα που τους απασχολούν.
Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχεδιάζουν να στείλουν οι επιχορηγούμενοι θίασοι, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα θέματα που τους απασχολούν. Αυτό συζητήθηκε στη χθεσινή (άτυπη) συνάντηση που είχαν οι θίασοι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που τους αφορούν, αλλά και τη γραμμή πλεύσης τους εφεξής. Επικρατούσα άποψη ήταν ότι από 'δώ και στο εξής δεν θα πρέπει να περιοριστούν σε απλή διαμαρτυρία για το θέμα της μη καταβολής των επιχορηγήσεων αλλά να προσπαθήσουν, ιδίοις δυνάμεσι, με κοινή πολιτική και στόχους, να φέρουν το κοινό στο θέατρο.
Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι (δυστυχώς) δεν προσδοκούν λύσεις από το κράτος, πόσω μάλλον τώρα, μετά τη συνένωσή του υπουργείου Πολιτισμού με το υπουργείο Παιδείας.
«Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο υπουργείο. Η απόφαση είναι ξεκάθαρη: ή καταγγέλλουμε και λιμοκτονούμε ή καταγγέλλουμε αλλά είμαστε ενεργοί», υποστήριξε ο Αντώνης Αντωνίου. «Δεν είμαστε επιχειρηματίες ούτε ψωνάρες που ζητάμε λεφτά για το μαγαζάκι μας», διευκρίνισε ο Θανάσης Παπαγεωργίου.
«Θέμα είναι και η απόλυτη απαξίωση του πολιτισμού στη χώρα. Να δώσουμε ένα μήνυμα ανησυχίας», πρόσθεσε ένας νεότερος καλλιτέχνης.
«Να ανοίξουμε διάλογο»
«Να συγκρουστούμε με αυτό που συμβαίνει στο θέατρο» ήταν η γνώμη του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. «Να ανοίξουμε διάλογο με την κοινωνία. Να κάνουμε εμείς την πολιτική που δεν κάνει το κράτος», ανέφερε ο Σίμος Κακάλας. Πολλές οι απόψεις που ακούστηκαν, ανάμεσά τους και μια γενική αποτίμηση της περασμένης σεζόν.
«Ο προηγούμενος χειμώνας πέρασε με προσκλήσεις, κουπόνια, δωρεάν είσοδο. Ο πανικός μάς έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της δουλειάς μας», συμφώνησαν.
No comments:
Post a Comment