Tuesday, July 3, 2012

4.000 χειροκρότησαν το «Τσίρκο» στη Θεσσαλονίκη


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ - ΚΑΒΑΛΑ
Τεχνικοί λόγοι ανέβαλαν τη χθεσινή και τη σημερινή παράσταση με «Το μεγάλο μας τσίρκο» του ΚΘΒΕ στη Βέροια και στην Κοζάνη αντίστοιχα.
Οι παραστάσεις του «Μεγάλου μας τσίρκου» στην Κέρκυρα, αύριο και μεθαύριο, θα δοθούν κανονικά
Οι παραστάσεις του «Μεγάλου μας τσίρκου» στην Κέρκυρα, αύριο και μεθαύριο, θα δοθούν κανονικά
Τεχνικοί λόγοι ανέβαλαν τη χθεσινή και τη σημερινή παράσταση με «Το μεγάλο μας τσίρκο» του ΚΘΒΕ στη Βέροια και στην Κοζάνη αντίστοιχα. Το «σφιχτό» πρόγραμμα της περιοδείας δεν βγαίνει και γίνεται μια αναπροσαρμογή, ωστόσο οι υπεύθυνοι του ΚΘΒΕ διαβεβαιώνουν ότι οι παραστάσεις της Κέρκυρας (αύριο και μεθαύριο) θα δοθούν κανονικά, όπως και οι υπόλοιπες. Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Δάσους και πάνω από 4.000 θεατές καταχειροκρότησαν τους συντελεστές, ενώ τουλάχιστον 1.000 άτομα παρακολούθησαν μία μέρα νωρίτερα τη γενική δοκιμή.
«Το μεγάλο μας τσίρκο», το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο «Αθήναιον», με τους Τζ. Καρέζη, Κ. Καζάκο, Δ. Παπαγιαννόπουλο, Χρ. Καλαβρούζο, κ.ά. και ερμηνευτή των τραγουδιών τον Ν. Ξυλούρη.
Σχεδόν 40 χρόνια μετά αποτελεί μία από τις θερινές παραγωγές του ΚΘΒΕ σε συμπαραγωγή με το θέατρο «Ακροπόλ», σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, μουσική και διεύθυνση επί σκηνής του Στ. Ξαρχάκου.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ε. Δρίνη, η χορογραφία του Δ. Σωτηρίου, οι φωτισμοί του Αν. Παναγιωτόπουλου και παίζουν οι: Γ. Αρμένης, Τ. Νούσιας, Μ. Ασλάνογλου, Γ. Καραμφίλης, Ν. Καπέλιος, Ν. Μαγδαληνός, Λ. Παλάντζα, Στ. Ράπτη, κ.ά. Εν τω μεταξύ, με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, τους «Ιππής» του Αριστοφάνη, που σε συμπαραγωγή -και πάλι- με το θέατρο «Ακροπόλ» κάνει πρεμιέρα αύριο (θα δοθεί μία ακόμη παράσταση μεθαύριο) στο «Θέατρο Δάσους».
Οι «Ιππής» περιγράφουν τον αγώνα για την εξουσία μεταξύ του Παφλαγόνος και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών. Καθοριστικό ρόλο στο ποιος θα υπερισχύσει στη σύγκρουση αυτή, παίζει ο χορός των Ιππέων.
Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Στ. Φασουλή, τα σκηνικά του Μ. Παντελιδάκη, η μουσική του Γ. Χριστιανάκη, η χορογραφία της Μπ. Δραμισιώτη και παίζουν οι ηθοποιοί: Π. Φιλιππίδης, Γ. Ζουγανέλης, Τ. Παπαματθαίου, Π. Δαδακαρίδης, Γ. Καύκας, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Σιαμσιάρης, Χρ. Στυλιανού κ.ά.

No comments: