Saturday, April 18, 2015

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος επιστρέφει στον ρόλο του Συρανό, για 15 παραστάσεις στη σκηνή του Πάνθεον- Στο ρόλο της Ρωξάνης η Τάνια Τρύπη

Ο έρωτας και η τιμή δοκιμάζονται στην έμμετρη «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων, και επιστρέφει για 15 παραστάσεις, στο θέατρο Πάνθεον, από τις 17 Απριλίου. Το πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, παρουσιάζεται σε μία εντυπωσιακή παραγωγή, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ρόλο του Συρανό και πολλούς ακόμα χαρακτήρες, που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν σε αίθουσες θεάτρου, αυλές σπιτιών, μοναστήρια καπουτσίνων και αιματοβαμμένα πεδία μαχών.
Μαζί τους, επί σκηνής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, με τους μουσικούς της, συνοδεύει και σχολιάζει μουσικά τα συναισθήματα και τη δράση της ιστορίας.
Ο εκκεντρικός Συρανό, επιφανής ιππότης του Τάγματος των Γασκόνων, σκαρώνει στιχάκια, με την ίδια ευκολία που κερδίζει κι έναν αγώνα ξιφομαχίας. Η φήμη του ως γενναίου ιππότη και ποιητή είναι πολύ μεγάλη. Όμως, το ίδιο μεγάλη είναι και η μύτη του… Κι αν η πρώτη τού έχει επιτρέψει να κατακτήσει το Παρίσι, η δεύτερη τον εμποδίζει να κατακτήσει αυτήν που του έχει κλέψει την καρδιά, τη νεαρή εξαδέλφη του, Ρωξάνη. Προκειμένου να την κάνει ευτυχισμένη, αποφασίζει να θυσιάσει τα αισθήματά του, για να βοηθήσει τον αντεραστή του. Έτσι, αυτός ο ξεχωριστός και πολυτάλαντος άνθρωπος, ο τρυφερός και αστείος ποιητής και δεινός ξιφομάχος γίνεται ένα τραγικό πρόσωπο, που ομολογεί τον μεγάλο του έρωτα λίγο πριν ξεψυχήσει.
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Μπερικόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης. Επί σκηνής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί. Μαζί τους, οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ιφιγένεια Αστεριάδη, Λάζαρος Βαρτάνης, Νίκος Ζιάζιαρης, Κορίνα Θεοδωρίδου, Έλενα Κέκκου, Θάνος Kοντογιώργης, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Σωτήρης Ντούμας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος Στάμος, Αντώνης Στρούζας, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου.
Επίσης, οι μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Νιτσάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Θοδωρής Ματούλας (άρπα).
Πληροφορίες
Θέατρο Πάνθεον: Πειραιώς 166 - Ταύρος, τηλ.: 210 3471111. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη έως Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 20:00. Τιμές εισιτηρίων: 45, 40, 35, 30, 25, 20, 15 ευρώ, κάθε Πέμπτη: γενική είσοδος: 20 ευρώ (διατηρείται και η τιμή των 15 ευρώ), φοιτητικό - ανέργων: 15 ευρώ, ΑμεΑ: 30% έκπτωση έως δωρεάν (με σειρά προτεραιότητας), 20% έκπτωση για όλες τις ζώνες σε ομαδικά (άνω των 30 ατόμων), 20% έκπτωση για ΟΓΑ και συνεργαζόμενους οργανισμούς, prive suites (με wc) πλατεία και Α θεωρείο: 40 ευρώ το άτομο, προσφορές: suite 4 ατόμων/3+1 δώρο, 6 ατόμων/4+2 δώρο, 8 ατόμων/5+3 δώρο και Α θεωρείο sofa: Δ: 25 ευρώ το άτομο, Ε: 20 ευρώ το άτομο (sofa 3 ατόμων/2+1 δώρο).

Φωτογραφία του χρήστη Δρώμενα Θεατρικό Περιοδικό.

No comments: