Friday, June 22, 2012

Η Ντόρα η εξερευνήτρια ανοίγει την αυλαία

«ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ 2012»
Φραγκούλης, Αλεξίου - Γαλάνη, «Ιππής», «Εκκλησιάζουσες», επιθεώρηση αλλά και παιδική παράσταση στο Φεστιβάλ του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη
Χάρις Αλεξίου - Δήμητρα Γαλάνη (8/9). Μάριος Φραγκούλης (9/7)
Χάρις Αλεξίου - Δήμητρα Γαλάνη (8/9). Μάριος Φραγκούλης (9/7)
Το Κατράκειο Θέατρο θα είναι και φέτος ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει εξασφαλίσει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη. «Φιλοδοξούμε να ξαναδώσουμε στο Κατράκειο την παλιά του αίγλη και την πρωτοκαθεδρία του ως χώρου πολιτισμού και έξω από τα όρια της Περιφέρειας του Πειραιά. Το Κατράκειο Θέατρο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το όνομα της Νίκαιας και συνεπώς ο στόχος μας για αναβάθμιση του θεάτρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας για αναβάθμιση της πόλης μας», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του δήμου. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Κατράκειο 2012» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει κάποιες από τις καλύτερες μουσικές, θεατρικές και παιδικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού.
Η αυλαία θα ανοίξει στις 26 Ιουνίου με μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη τους Ντόρα, τη μικρή εξερευνήτρια.
Το μουσικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει λίγες, αλλά σημαντικές συναυλίες. Στις 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Μάριου Φραγκούλη. Στις 8 Σεπτεμβρίου το κοινό θα απολαύσει μαζί, δύο από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη.
Οσον αφορά το θέατρο, στο Κατράκειο θα φιλοξενηθούν πολλές και καλές θεατρικές παραστάσεις με μεγάλους πρωταγωνιστές. Ανάμεσά τους και τα έργα «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;» με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Χρύσα Ρώπα, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Καφετζόπουλο κ.ά. (30/6), «Δον Ζουάν» με τους Γιώργο Κιμούλη και Ταμίλα Κουλίεβα (11/7), «Το μεγάλο μας τσίρκο» με τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια και Μαρίνα Ασλάνογλου (18/7), «Ιππής» του Αριστοφάνη με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Γιάννη Ζουγανέλη (25/7), «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» με τους Παύλο Χαϊκάλη και Δημήτρη Μαυρόπουλο (28/8), «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη με τους Κώστα Κόκλα και Δάφνη Λαμπρόγιαννη (30/8) και «Να ζει κανείς ή να μη ζει» με τους Κάτια Δανδουλάκη και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη (5/9).
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 17 ευρώ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 22/6/2012

No comments: