Friday, September 9, 2011

Εξι πρεμιέρες στο θέατρο «Πορεία»


  • Η σκηνή συνεχίζει κάποιες περσινές επιτυχίες της, διανθίζοντάς τις με νέα έργα
Εξι πρεμιέρες στο θέατρο «Πορεία»
Ο Δημήτρης Τάρλοου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, αλλά και μεταφραστής σε πολλές από τις εφετινές παραστάσεις του θεάτρου Πορεία

Προτείνοντας μια μεταμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία ενός αμφιθεάτρου τριών κερκίδων και 240 θέσεων, το θέατρο «Πορεία» προτείνει έξι παραγωγές για τη σεζόν 2011-2012. Είτε δίνοντας συνέχεια σε περσινές επιτυχίες είτε ανεβάζοντας καινούργια έργα, σηκώνει την αυλαία του και μάλιστα ξεκινά με «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι για τέσσερις βραδιές στο θέατρο Badminton _από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια η παράσταση θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και από τις 20 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου θα παιχθεί στο θεάτρο Εγνατία. Σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου και σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού θα ξαναζωντανέψει η ιστορία του Αράμ και της Σέτα Τομασιάν, που ερμηνεύουν ο Δ. Τάρλοου και η Ταμίλα Κουλίεβα, μαζί με τον Γιώργο Μπινιάρη και τον Ρωμανό Μπολώτα. 

Το αντιρατσιστικό έργο για παιδιά & εφήβους, με θέμα την ουσιαστική συμφιλίωση με το αλλότριο μέσω των πολιτισμικών ταυτίσεων με τον τίτλο «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Βόλκερ Λούντβιχ θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οικτωβρίου στο θέατρο Πορεία σε μετάφραση κσι διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι. Παίζουν: Βασίλης Κουκαλάνι, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιώργος Δάμπασης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ηρώ Μπέζου και Πολυξένη Ακλίδη.

Στις 10 Νομβρίου θα επανέλθει ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του Ντέιβιντ Μάμετ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δ.Τάρλοου, με τους Αλέξανδρο Μυλωνά, Γιώργο Γάλλο, Παναγιώτη Καλαντζή. Ακολουθούν, στις 24 Νοεμβρίου οι «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες» σε σκηνικά σύνθεση και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού με τους Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξία Μπεζίκη, Βασιλική Σαραντοπούλου. Η «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη με τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο σε σκηνοθεσία του Δ. Τάρλοου θα κάνει πρεμιέρα μετά το Πάσχα ενώ το έργο του Νιλ Λαμπιούτ «Medea Redux» θα παρουσιάσει ηθοποιός Ζωή Μυλωνά, κόρη του Αλέξανδρου Μυλωνά, στα αγγλικά. Βασίζεται στον μύθο της Μήδιειας. Παραστάσεις θα δοθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

No comments: