Οι ήρωες του Ρακίνα γίνονται μάρτυρες και ύποπτοι ταυτόχρονα. Ολοι απειλούν και απειλούνται σε ένα πολιτικό περιβάλλον πλήρους πολιτικής αστάθειας...
Κάποιοι συνεχόμενοι θάνατοι οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με έναν κατά συρροή δολοφόνο. Η εγκληματολογική ομάδα, μαζί με έναν ιατροδικαστή, διενεργεί την έρευνά της και προσπαθεί να βρει την απάντηση στο ερώτημα: δολοφονήθηκε ο Κλαύδιος; Και αν ναι, ποιος είναι ο δολοφόνος; Η αφροδισιακή πλευρά της εξουσίας και η εξουσιαστική δύναμη του έρωτα.
Η αρχετυπική οιδιπόδεια σχέση μητέρας - γιου. Ενας πρόγονος του Ιάγου. Επίδειξη δύναμης μέσα από το βλέμμα, την καλλιέπεια, το παράλογο χιούμορ και την υπόγεια υπονόμευση της εξουσίας.
«Η διασκευή μεταθέτει το σημείο αφετηρίας της ιστορίας και επομένως το κεντρικό πρόβλημα του έργου. Ξεκινά με την επανεξέταση των αρχείων του μυστήριου θανάτου του αυτοκράτορα Κλαύδιου.
Παρόλο που η υπόθεση αρχικά είχε κλείσει, καθώς η νεκροψία έδειξε απλή τροφική δηλητηρίαση ως αιτία θανάτου, υπάρχουν πρόσφατα ισχυρές ενδείξεις ότι ο Κλαύδιος δολοφονήθηκε με δηλητήριο. Μια ειδική μονάδα ερευνών μέσα στη Μυστική Υπηρεσία ερευνά την υπόθεση, καθοδηγούμενη από κάποια πρόσφατα ευρήματα», εξηγεί η Αναστασία Κουμίδου.
Τη μετάφραση του έργου του Ρακίνα υπογράφει ο Ανδρέας Στάικος. Η διασκευή-σκηνοθεσία είναι της Αναστασίας Κουμίδου, συνεργάτιδα διασκευής η Αννυ Ζερβού, τα σκηνικά-κουστούμια φιλοτέχνησε ο Ανδρέας Σκούρτης, ο σχεδιασμός φώτων είναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, η κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου και η μουσική της Αντριάνας Μίνου.
Παίζουν οι: Θ. Ελευθεριάδης, Μ.-Ελ. Μακρή, Ερ. Πίσση, Εύ. Σωφρονιάδου, Ν. Χολόγκιτας, Κ. Πασχαλίδης, Χ. Χιωτέλλη, Αν. Ζερβού.
Αντιγόνη Καράλη, ΕΘΝΟΣ, 06/04/2015
No comments:
Post a Comment