Thursday, October 9, 2008

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στην Αθήνα

Στην Αθήνα «κατηφορίζει» για πρώτη φορά η κωμωδία του εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου Ακη Δήμου. Το έργο του «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» της οδού Αμερικής, φέροντας τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή.

Οι θεατές ας προετοιμαστούν για ένα εκκεντρικό δείπνο που θα συσπειρώσει μια ετερόκλητη συντροφιά: ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Κεντρική φιγούρα η Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική, αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της παράξενης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο αρκετά διαφορετικό απ’ αυτόν που είχε στο μυαλό της.

Τα σκηνικά είναι της Mαργαρίτας Χατζηιωάννου, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Στον ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου, η Σοφία Φιλιππίδου. Tην πλαισιώνουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Νάντια Κοντογεώργη, Παύλος Ορκόπουλος, Γιουλίκα Σκαφιδά. Η παράσταση θα παίζεται από την Τετάρτη έως την Κυριακή, με ειδικό εισιτήριο 18 ευρώ τις Πέμπτες για τους θεατές κάτω των 25 και άνω των 65 ετών.

No comments: