Monday, May 12, 2008

Προτάσεις «Τέχνης»


«Απόκοπος», από το θίασο «Χώρος»
-- Στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» φιλοξενεί παραστάσεις υπό το γενικό τίτλο «Προτάσεις». Η πρώτη παράσταση με τίτλο «Φιλονικία θεατρίνων στο σαλόνι του Μαριβώ», ήταν σύνθεση με θέμα τη σχέση θεάτρου και πραγματικότητας, ηθοποιού και ρόλου, βασισμένη στα έργα του Μαριβώ «Οι καλόπιστοι θεατρίνοι» (μετάφραση Ανδρέα Στάικου) και «Η φιλονικία» (μετάφραση Κλαίρης Μιτσοτάκη). Ακολουθούν:

-- 13-14/5: «Εθνικότητά μου, το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βισνιέκ, μια σειρά θεατρικές εικόνες, ποιητικές, σκληρές και ταυτόχρονα αστείες, για την παράλογη πραγματικότητα που ζούμε. Θίασος «Αλεξάνδρεια», σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη.

-- 16-18/5: «Απόκοπος» του Μπεργαδή, κρητικό ποίημα των αρχών του 16ου αιώνα, με συμμετοχή τριών ηθοποιών και πέντε μουσικών (σύνολο μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Codex). Θίασος «Χώρος», σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

-- 20-21/5: «Το παιχνίδι του χρόνου», παράσταση χορού, με θέμα το χρόνο, Χοροθέατρο «Αδράστεια», χορογραφία Μαριάνθης Ψωματάκη.

-- 23-27/5: «Η βοσκοπούλα», ποιμενικό ειδύλλιο άγνωστου, γραμμένο στα τέλη του 16ου αιώνα στην Κρήτη, με θέμα τον έρωτα. Θίασος «Κανιγκούντα», σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.


No comments: